5 vinkkiä painovärien valintaan

Painovärien valinta on joskus päivän selvää ja joskus tuottaa paljonkin päänvaivaa. Kokosin muutaman vinkin auttamaan suunnittelua.

Käytämme flexopainotekniikkaa. Tässä tekniikassa jokainen painoväri painetaan erikseen omana värinään.

Tässä vinkkini painovärien valintaan:

  1. Huomioi lautasliinan pohjavärin vaikutus painoväriin. Tuotteen materiaalin pohjaväri vaikuttaa painovärin lopputulokseen. Lautasliinojen tai koriliinojen painaminen on kuin vesiväreillä maalaamista. Jos keltainen painatus painetaan siniselle raaka-aineelle, lopputuloksena onkin keltaisen painatuksen sijaan vihreä painatus.
  2. Tummille raaka-aineille painettaessa, haasteena on saada painoväri erottumaan materiaalin väristä. Tummille väreille kuten mustalle, mustikalle ja kaakaolle suosittelen painoväriksi kultaa, hopeaa tai tämän hetken suosikkiani vesileimamaisen valkoista.
  3. Käytämme Pantone U-sarjan PMS sävyjä. U-sarja (uncoated) on tarkoitettu nimensä mukaan päällystämättömille materiaaleille, kuten pehmopaperit ja kuitukankaat. Voimme painaa personoidun tuotteesi siis lähes millä värillä tahansa. Tutustu Pantone väreihin täällä.
  4. Personoitu tuotteesi voi sisältää jopa kahdeksaa eri painoväriä. Painovärien maksimimäärä vaihtelee tuotekoon mukaan.
  5. Kaikki käyttämämme painovärit ovat elintarvikepakkauksille suunniteltuja painovärejä. Painovärit ovat myös vesiliukoisia, ympäristöystävällisiä ja turvallisia. Voit siis huoletta käyttää tuotteitamme ravintolakäytössä.

 

Lisää tietoa painoväreistämme saat asiantuntijoiltamme. Palvelen sinua mielelläni kaikissa painatuksiin liittyvissä asioissa. tuulia.ekberg@fiblon.com

Kommentointi on suljettu

Simple Share Buttons