Asiantuntijuutta isolla A:lla

Arvostan aikaani. Tiedän vahvuuteni. Kunnioitan muiden ammattitaitoa. Tässä syitä, miksi käytän paljon yhteistyökumppaneiden asiantuntijuutta hyödykseni.

Tiedän mitä osaan ja samalla myös sen, missä en ole riittävän vahva. Haluan olla omalla osaamisalueellani erinomainen ja kehittyvä asiantuntija. Toki menen usein myös epämukavuusalueelle, jotta kehittyisin, mutta tiedän kuitenkin rajani. Koen, että olen yritykselle kannattavampi työntekijä, kun teen sitä mitä osaan ja mihin minut on palkattu.

Kunnioitan muiden ammattitaitoa kuten omaani. Haluan rinnalleni kumppaneita, jotka pystyvät tarjoamaan selkeää lisäarvoa ja ymmärtämään omat tavoitteeni. En halua standardiratkaisuja, vaan haluan sitä mitä tarvitsen. Siksi minua kummastuttaa miten harvoin minua kuunnellaan. Ensisijaisesti kaikki tarjoavat sitä, mikä heille on helpointa, ei sitä mitä asiakas pyytää.

Omat tavoitteeni ovat korkealla ja siksi asetan yhtä kovat tavoitteet myös yhteistyökumppaneilleni. Jotkut heistä varmasti tässä toteavat, että joskus turhankin korkeat. Toisaalta sitä saa mitä tavoittelee, harvemmin ainakaan enempää.

On selvää, että emme kaikki voi olla hyviä kaikessa. Siksi meidän kannattaa erikoistua. Aluksi kannattaa miettiä perusasiat selväksi. Ensinnäkin mihin meidän kannattaa keskittyä, missä olemme vahvoja ja pystymme tuottamaan asiakkaalle lisäarvoa. Lisäksi mikä on meidän yrityksemme kilpailuetu – miksi asiakas valitsee meidät. Jos haluat olla toimialallasi hyvä kaikessa, et todennäköisesti ole sitä erityisesti missään.

Parhaat kumppanuudet ovat pitkäkestoisia, niissä opitaan tuntemaan toisen liiketoiminta ja haasteet ja sitä myötä myös antamaan toiselle parhaat ratkaisut. Tässä pätee myös se, että sitä saa mitä itse antaa. Yhteistyötä on vaikea tehdä yksin.

Haluan jatkossakin löytää yhteistyökumppaneita, jotka ovat aidosti kiinnostuneita toiminnastamme ja näkevät siinä yhteisen hyödyn ja mahdollisuuden. Haluan ratkaisuja, jotka tukevat juuri meidän liiketoimintaamme, en niitä helppoja standardeja. Haluan tehdä yhteistyötä pitkällä tähtäimellä. Haluan rinnallemme asiantuntijoita, jotka osaavat asiansa syvällisesti ja osaavat jakaa sen myös meidän käyttöömme. Näin toivon, että myös me Fiblonilla voimme vastavuoroisesti antaa saman omille asiakkaillemme. Asiantuntijuutta – koska yhdessä olemme enemmän.

Kommentointi on suljettu

Simple Share Buttons