Lautasliinoilla innovatiivisia ideoita ravintoloiden somistuksiin

Ravintoloiden sisustus suunnitellaan monesti huolella, mutta valitettavan monessa tapauksessa lautasliina valitaan sillä mentaliteetilla, että se on pakollinen paha.

Olen itse monesti ravintoloissa käydessäni miettinyt lautasliinojen merkitystä ravintolan kattauksissa ja joka kerta olen päätynyt samaan asiaan, että lautasliina on tärkeässä roolissa, mutta voisiko se olla tärkeässä roolissa myös ravintolan somistuksessa.

Mitä tapahtuu, kun lautasliinojen johtava valmistaja sekä sisustussuunnittelija lyövät viisaat päänsä yhteen?

Luonnollisestikin siitä syntyy paljon uutta ja innostavaa. Minun ja Fiblonin hedelmällisen yhteistyön tuotoksena syntyi täysin uusi konsepti. Konseptillamme on tarkoitus helpottaa ravintoloiden kausisomistusta ja -kattauksia uusilla innovatiivisilla lautasliinan käyttökohteilla sekä -kokemuksilla.

Konseptiin liittyviä somistetuotteita suunnitellessani tutustuin hyvin tarkasti eri lautasliinamateriaaleihin. Kun tietyt somistetuotteet alkoivat tarkemmin hahmottumaan ja muodot löytymään sekä yhteistyö kätteni ja materiaalin välillä kehittymään, tein tuotteiden värivalinnat kevät silmällä pitäen.
Ensimmäisten suunniteltujen somistetuotteiden joukkoon pääsivät mehitähti, pompom –pallo sekä nupulla oleva oksa.

Olen viettänyt tiiviin tovin näiden kaikkien ihanien tuotteiden parissa, mutta erityisen tiiviiksi tunnelma kävi mehitähden kanssa. Mehitähden muoto on kaunis ja monikerroksinen. Fiblonin Fastfood & Cafè & Ravintola –messujen keväisen osaston värejä korostavan mehitähden vihreys on äärettömän herkkä. Toki värimaailma niin tässä kuin muissakin somisteissa vaihtuu kauden ja kunkin ravintolan brändin sekä toiveen mukaan. Konseptiimme kuuluu, että somistustuotteiden väritys suunnitellaan aina kunkin asiakkaan toiveiden mukaan, joita sisustussuunnittelija maustaa omilla innovatiivisilla ideoillaan.

Uusi konseptimme lanseerataan tulevilla Fastfood & Cafè & Ravintola –messuilla 8.-9.3.2017 Helsingin messukeskuksessa. Olen messuilla 8.3. klo 10-14 kertomassa lisää konseptistamme sekä opastamassa askartelun saloihin.

Fiblonin messuosastolla näistä uusista somistustuotteista on nähtävillä kaikki kolme ensimmäistä mallia.

Konseptimme juju on lautasliinojen käytön moninaisuus sisustussuunnittelijan avustuksella. Kertakäyttöinen lautasliina taipuu moneksi ja samalla se on luontoa säästävä materiaali. Konseptillamme lisäämme tuotteen käyttömahdollisuuksia ja näin toivottavasti pääsemme myös vähentämään monen ravintolan hiilijalanjälkeä.

Somistuksellisin terveisin,
Riia

Kirjoittaja on porilainen tunnettu ennakkoluuloton muotoilija ja luovuudella leikittelevä sisustussuunnittelija. Oman Sisustussuunnittelu Riia Rauhala -brändin kehittäjä, joka on toiminut 10 vuotta alalla. Toteuttaa projekteja tiiminsä kanssa yksityisten koteihin, loma-asuntoihin, yritysten liike- ja toimistotiloihin sekä julkisiin tiloihin.

Kommentointi on suljettu

Simple Share Buttons