Työhyvinvoinnin edistäminen Fiblonilla

Vuodesta 2015 alkaen olemme aloittaneet useita työhyvinvoinnin parantamiseen tähtääviä projekteja kuten 3-vuotinen Great Place to Work – tutkimus, jonka avulla toivomme työpaikkamme tärkeimpien kehityskohteiden löytyvän.  Smartum liikunta- ja kulttuurietua olemme kokeilleet v. 2015-2016.  Työterveyshuoltomme kanssa aloitimme lokakuussa 2015 runsaan vuoden kestäneen Tyky-ryhmätoiminnan kohdennetulle ryhmälle. Virkku-ryhmäksi nimeämämme porukka kokoontui 11 kertaa erilaisten työhyvinvointiin liittyvien terveydenhuollon asiantuntijoiden pitämien luentojen sekä liikunnallisten lajikokeilujen merkeissä.

Tällä hetkellä on porukan yhteisessä mietinnässä miten jatkamme tästä, yhtenä vaihtoehtona on hyvinvointivalmennusohjelman aloittaminen ulkopuolisen valmentajan avulla. Tämä kuitenkin edellyttää, että riittävä mielenkiinto ja motivaatio ohjelmaa kohtaan löytyy.

Meillä on työn ja henkilökohtaisen elämän tasapainottamiseksi käytössä toimihenkilöillä liukuvan työajan lisäksi etätyömahdollisuus sekä tuotannontyöntekijöillä räätälöityjä työvuoroja henkilöiden  elämäntilanteen mukaisesti.

Tämän vuoden alusta alkaen olemme tarjonneet päivittäisen vitamiiniannoksen tilaamalla työpaikallemme hedelmiä aina viikoksi kerrallaan. Tämä on otettu erittäin ilolla vastaan ja jos niiden toimitus hiemankin viipyy, kysellään missäs meidän hedelmät on?  Tämä onkin saadun palautteen perusteella parhaiten onnistunut ideamme ja sitä hyödyntää sataprosenttisesti koko Porissa työskentelevä henkilökuntamme.

Saman vastaanoton ja motivaation saaminen koskemaan muita hyvinvointiprojektejamme on iso haasteemme. Työnantaja voi antaa tietoa ja puitteet oman hyvinvoinnin kohentamiseksi ja ylläpitämiseksi, mutta lopullinen vastuu ja motivaatio on meillä jokaisella itsellään.

Tärkein asia ja perusta koko työhyvinvoinnille on mielestäni kuitenkin saumattomasti toimiva työyhteisö. Jos arkiset asiat eivät työpaikalla suju eivät mitkään irralliset tempaukset auta.

Työhyvinvoinnilla on myös valtava merkitys yrityksen kilpailukykyyn, taloudelliseen tulokseen ja imagoon. Oikeat panostukset hyvinvointiin maksavat varmaan itsensä helposti takaisin.

 

Maiju toimii Fiblonilla hallintopäällikkönä vastaten sekä talous- että henkilöstöhallinnosta.

Kommentointi on suljettu

Simple Share Buttons