Isot luvut ja isot saavutukset vai sittenkin pienet luvut ja isot saavutukset?

Olen tehnyt tietoisesti työtä vastuullisuusasioiden parissa vuodesta 1996 lähtien. Maailma on totisesti muuttunut tuona aikana. Kun uusin vastuuraporttimme julkaistiin 2.6.2017, tunsin valtavaa kiitollisuutta siitä, että olen saanut olla tekemässä tätä polunraivaajan työtä näin kauan.

Vuonna 1996 työn ytimessä olivat ennen kaikkea ympäristöasiat. Eniten huomiota kiinnitettiin materiaalien valintaan, kemikaalien välttämiseen ja tuotannon ympäristömyötäisyyteen. Aloitimme ison ja pitkän investointiohjelman, jolla tavoittelimme mahdollisimman energiatehokasta ja laadukasta tuotantoa. Näin pystyimme parantamaan tuotantomme saantoa. Se onkin ollut yksi tärkeimmistä tuotannon ja vastuullisuuden mittareista siitä asti.

Tuolloin 1990-luvulla yrityksemme slogan oli ”Green is more than a color”. Aika modernisti ajateltu tuohon aikaan. Onneksi meillä oli asiakkaita, jotka myös olivat alallaan innokkaita kehittäjiä ja uudisraivaajia. Heidän sparraaminaan oli hienoa kehittää uusia vastuullisia toimintatapoja. Toimimme tuolloin pääsääntöisesti kansainvälisillä markkinoilla. Suomessa vastuullisuusasioista ei vielä paljon puhuttu. Isot kansainväliset asiakkaamme haastoivat meitä pohtimaan yhä uudelleen ja uudelleen vaihtoehtoisia ja vastuullisempia toimintatapoja.

Yksi konkreettinen parannus oli siirtyä liuotinpohjaisista painoväreistä vesiohenteisiin. Koska olimme ensimmäisten kokeilijoiden joukossa, kohtasimme paljon haasteita alkutaipaleella. Miten saada visuaalisesti hyvä lopputulos? Kehittäminen vaatii paljon henkilökunnalta. Asiakkaiden paineet ovat kovat ja varaa epäonnistumiseen ei juuri olisi. Tällöin huomasimme, miten paljon meidän täytyy tehdä yhteistyötä tavaratoimittajien ja asiakkaiden kanssa. Se ei onnistuisi, jos organisaatio olisi monimutkainen tai vastuusuhteet epäselvät. Onneksi pienenä perheyrityksenä pystyimme taklaamaan nämä haasteet jo alkumetreillä.

Mikä on mahdollistanut pitkän ja monimuotoisen vastuullisuustyömme? Ensinnäkin oma tahto tehdä niin. Se kuuluisa asenne. Olemme lyhytkäyttöisten tuotteiden valmistaja ja koemme, että meillä on erityinen vastuu siitä, että teemme oman osuutemme niin hyvin kuin mahdollista.

Lisäksi omistajien tahtotila on ollut selvä alusta lähtien. Ympäristö ja luonto ovat meille tärkeitä. Tehtaamme sijaitsee keskellä kauneinta mäntymetsää. Luonto on läsnä joka hetki. Itsellänikin on työhuoneeni ikkunasta suora näkymä metsään. Luonnon maisemataulu vaihtuu vuodenajoittain ja päivittäin, välillä jopa tunneittain. Se myös inspiroi monella tapaa.

Halu kehittää ja kehittyä on merkittävä osa Fiblonin identiteettiä. Näin on ollut aina. Kannustamme kaikkia kasvattamaan osaamistaan ja verkostoaan jatkuvasti. Meille osaaminen on investointi. Yrityksemme on tasan yhtä osaava kuin henkilökuntamme.

Moni asia on vuosien mittaan muuttunut. Siksi meiltä kysytään jatkuvaa muutoksen sietokykyä ja joustavuutta. Jälleen kerran tätä on tukenut organisaatiomme koko ja se, että olemme toisen polven perheyritys. Päätöksenteko on helppoa ja nopeaa. Tarvittaessa se tapahtuu saman tien. Haasteena on tietenkin saada sama ajatusmalli toimimaan koko yrityksessä. Siksi olemme panostaneet paljon yrityskulttuuriin. Meille on tärkeää, että kaikki työntekijämme osallistuvat päätöksentekoon ja kehittämiseen. Olemme luoneet oman toimintatapamme, josta viimeisimpinä vuonna 2009 aloitettu YTA –prosessiyhteisten tavoitteiden asettaminen.

Tämä vaatii paljon keskustelua, jolle meidän on luotava puitteet. Jokaisella täytyy olla mahdollisuus osallistua silloin ja sillä tavalla kuin haluaa. Meidän täytyy osata kuunnella, jotta voimme käydä todellista keskustelua. Meidän täytyy ymmärtää erilaisuutta, jotta kaikki tulevat kuulluiksi ja voivat osallistua omalla tavallaan. Me emme yrityksenä voi muuttaa kenenkään tapaa toimia, mutta me voimme antaa kaikille työkaluja ja vaihtoehtoisia toimintatapoja.

Kun me kannustamme kaikkia kehittymään ja kokeilemaan, meidän täytyy samalla myös hyväksyä epäonnistuminen. Yrityskulttuurin vieminen siihen suuntaan, että kaikki uskaltavat kokeilla ja tehdä päätöksiä, on pitkä prosessi, mutta tulevaisuuden takia välttämätön.

Alussa panostimme paljon ympäristövastuullisuuteen: materiaalien valintaan ja tuotannon tehokkuuteen. Sitten siirsimme painopistettä sosiaalisen vastuun kysymyksiin – ennen kaikkea henkilökunnan osaamiseen ja toimintatapoihin. Viimeisen vuoden aikana olemme siirtäneet vastuullisuusnäkökulmaa yhden kehän ulospäin. Olemme ottaneet tarkasteluun luonnon monimuotoisuuden ja toisaalta sidosryhmiemme toiminnan. Miten voimme auttaa omalta osaltamme näissä asioissa?

Edelläkävijän työ on haastavaa ja välillä turhauttavaa. Monet yritykset ovat heränneet vastuukysymyksiin vasta viime vuosina ja tekevät parhaillaan isojakin hankkeita parantaessaan prosessejaan ja toimintatapojaan. On hienoa esitellä isoja prosenttilukuja eri hankkeissa siinä, miten vähennetään energia kulutusta, parannetaan saantoa tai pienennetään hiilijalanjälkeä. Entäpä me edelläkävijät, jotka olemme tehneet tuon kaiken jo vuosia sitten? Kannattaisiko vaan jäädä lepäämään laakereille ja todeta, että kaikki voitava on tehty. No, ei tietenkään. Meidän edelläkävijöiden pitää etsiä uusia tapoja ja uusia mahdollisuuksia lisätä vastuullisuutta paitsi omassa toiminnassamme myös auttaa muita lisäämään vastuullisuustekoja.

Mietin pitkään millaisen sitoumuksen Fiblon voi tehdä kestävän kehityksen eteen. Ajatukseni pyörivät vanhaan tapaan erilaisten hankkeiden ympärillä: energia, vesi, kemikaalit, materiaalit, saanto, kierrätys, uudelleenkäyttö. Aina päätyen samaan lopputulokseen: olemme tehneet tuon kaiken jo vuosia sitten. Kunnes FIBS ry:n Masterclass koulutuksessa pienen sparrauksen jälkeen meidän sitoumuksemme kirkastui: autamme asiakkaitamme tekemään viisaita valintoja kertomalla heille millaiset tuotteet ja ratkaisut ovat heidän toiminnassaan vastuullisimpia vaihtoehtoja.

Sitoumus ei mennyt läpi ensiheittämällä ja jälleen huomasin, miten pitkällä vastuullisuustyössämme me jo olemme. Kun omat ratkaisut eivät ole niitä ensimmäiseksi mieleen tulevia, joudumme tekemään enemmän töitä ja vakuuttamaan muita. Niinhän ne edelläkävijät aina joutuvat tekemään.

Mutta kun takana on yli 20 vuotta vastuullisuustyötä, paljon on ehtinyt sattua ja moneen asiaan törmätä. Niinpä tiedän, että Fiblonin vastuutyö ei ole helppoa muiden perässä hiihtoa, vaan uniikkeja ratkaisuja kokeillen ja benchmarkaten. Ilman hyviä yhteistyökumppaneita, niin asiakkaita, tavarantoimittajia kuin taitavia vastuullisuusasiantuntijoitakaan, emme olisi tässä missä nyt olemme. Mikäli sinua askarruttaa jokin asia vastuutyössämme tai haluat antaa meille vinkkejä tai haasteita, olethan yhteydessä. Mikään ei olisi mukavampaa!

 

Kun avaa latua maastoon, jota kukaan meistä ei tunne, on hienoa, että on apukompasseja saatavilla. Kiitos teille kaikille, jotka myötävaikutitte uuden vastuuraporttimme tekemiseen! Teitä on monta!

 

Kirjoittaja on toisen polven perheyrittäjä, jolla on sydämessään varattu aivan oma paikka vastuullisuusasioille.

Kommentointi on suljettu

Simple Share Buttons