Arvojen toteutuminen on hyvä yrityskulttuurin mittari

Yrityskulttuuri syö strategian aamupalaksi ja hyvä asiakaskokemus syntyy hyvästä työpäiväkokemuksesta. Tässä kaksi menestyvän yrityksen salaisuutta.

Jos halutaan menestyä, kannattaa huomio kiinnittää yrityksen kulttuuriin ja arvoihin. Yrityksen arvoilla tarkoitetaan ohjenuoria tai periaatteita, jotka näkyvät yrityksen ja sen työntekijöiden päivittäisessä toiminnassa.

Arvot ovat kulttuurin ydin. Kulttuuri ratkaisee sen, miten organisaatio menestyy. Kulttuuri ei korvaa hyvää strategiaa, mutta se voi tukea sitä. Tai tuhota sen.

Yhteisten arvojen tehtävä on pitää huoli siitä, että menestymme seuraavan kvartaalin jälkeenkin. Ja sitä seuraavien.

Oikeat arvot näkyvät jokapäiväisinä tekoina. Niistä ei tarvitse asiakkaalle erikseen kertoa, vaan ne näkyvät ulospäin tekoina.

Arvot ovat organisaation toimintasääntöjä. Fiblonin arvoja ovat työnilo, tyytyväinen asiakas, ympäristöä kunnioittaen ja kannattava kasvu. Kaiken mitä teemme, pitää olla sopusoinnussa näiden arvojen kanssa.

Oikeista arvoista ei tarvitse erikseen kertoa asiakkaille.

Me Fiblonilla hengitämme näitä arvoja ja uskomme, että ne heijastuvat myös ulospäin. Kun me itse voimme hyvin ja koemme työmme merkitykselliseksi, osaamme auttaa asiakkaitamme menestymään paremmin.

Fiblon perustettiin 23.11.1979 ja toimintamme käynnistyi 19.2.1980. Elämme siis juhlavuotta! Tämänikäisessä organisaatiossa kulttuuri voisi olla haaste, mutta meillä se on vahvuus. Kun meiltä kysytään tähän reseptiä, en voi kuin neuvoa elämään arvot todeksi!

Työn iloa!

 

Kirjoittaja on toisen polven perheyrittäjä, joka on perehtynyt arvojohtamiseen Fiblonilla neljännesvuosisadan verran.

Artikkeli on julkaistu Fiblonin asiakas- ja sidosryhmälehden 2019 pääkirjoituksena.

Kommentointi on suljettu

Simple Share Buttons