Kestävämpää maailmaa liina kerrallaan – vastuuraportti 2017-2018

ARVOISTA AJATUSJOHTAJUUTEEN

Fiblonin kaiken tekemisen pohjana kulkevat arvomme: kannattava kasvu, tyytyväinen asiakas, työnilo ja ympäristön kunnioittaminen. Vastuuraporttimme 2017-2018 tarkastelee työtämme viimeisen kahden vuoden ajalta näiden neljän näkökulman kautta.

Olemme seuranneet vastuullisuuttamme järjestelmällisesti jo 10 vuoden ajan, ja tämä raportti on järjestyksessään viides. Ensimmäiset kolme raporttia teimme GRI-muotoon kansainväliselle yleisölle. Emme kuitenkaan halunneet raportoida vain raportoinnin vuoksi, vaan tarjota syvempää tietoa ja ennen kaikkea kannustaa asiakkaitamme ja sidosryhmiämme etsimään viisaampia valintoja – niin ostojen kuin omien toimintatapojensa muodossa. Edellinen vastuuraporttimme 2015-2017 oli jo tarinallisempi ja visuaalisempi, ja siitä julkaistiin sekä suomen- että englanninkielinen versio. Tämän uuden raporttimme myötä olemme halunneet jälleen toimia edelläkävijänä: vastuuraporttimme 2017-2018 koostuu videosta, tästä artikkelista ja hiilijalanjälkilaskennasta analyyseineen.

Raportit ovat tietysti vain pieni siivu siitä vastuullisuustyöstä, jota teemme päivittäin. Fiblonin arvot eivät ole sievää sanahelinää, vaan asioita, joiden takana koko työyhteisömme seisoo. Arvot ovat organisaation toimintasääntöjä, ja jokapäiväinen tekemisemme on sopusoinnussa niiden kanssa.

Selkiyttääksemme toimenkuvaamme uusien asiakkaiden parissa otimme viime vuonna käyttöön aputoiminimen Lautasliinatehdas Fiblon. Oman tekemisen avaaminen nimessämme kuvastaa sitä, että olemme ylpeitä osaamisestamme ja avoimia myös muussa viestinnässämme. Sympaattinen ”Lautasliinatehdas” toivottavasti tuo meidät kattaukseen hurahtaneet ammattilaiset esiin nimemme takaa ja samalla lähemmäs kumppaneitamme.

Olemme vuosien aikana hioneet toimintamallimme sellaiseksi, ettei siitä kerry hukkaa juuri lainkaan. Tätä prosessiamme emme voi enää juurikaan parantaa, joten vastuullisuusmatkallamme on aika ottaa uusi iso askel. Siksipä lähdemme ajatusjohtajuuden polulle ja yhdistelemme tätä tehtävää asiakastyöhömme. Tarjoamme näkemyksemme ja osaamisemme vastuullisuudessa asiakkaidemme käyttöön auttaen ja tukien heitä käytännön ratkaisuissa ravintoloiden ja kahviloiden keittiö- ja saliympäristöissä. Tehkää hyvin!

Lue tästä Raportti.

Katso tästä Vastuuvideo.

Katso tästä yhteenveto hiilijalanjäljestämme.

Lisää tietoa vastuullisuudestamme.

Kommentointi on suljettu

Simple Share Buttons