Mitä koronan jälkeen?

Elämme parhaillaan monelle suomalaiselle vaikeaa aikaa – etenkin palvelu- ja taidealoille sosiaalisen kanssakäymisen rajoittaminen on kova isku. Me Fiblonilla uskomme, että tästäkin selvitään, ja haluamme katsoa jo eteenpäin: mitä hyvää koronapandemiasta voi seurata? 

Meidän asiakkaistamme suuri osa on ravintoloita, joista moni joutuu nyt pohtimaan työn jatkumisen mahdollisuuksia. Toivonkin kaikille ravintoloille kekseliäisyyttä ja sitkeyttä toteuttaa nyt ja jatkossakin liiketoimintaansa joustavalla tavalla, sillä vaikeina aikoina brändi punnitaan. Hyvä brändi kantaa silloinkin, kun ravintolan valintaperusteena ei voida pitää esimerkiksi kätevää sijaintia työmatkan varrella. Hyvä brändi kestää senkin, että tavanomaisesta toimintatavasta hieman poiketaan. Näinä aikoina moni yritys on esittänyt ääneen toiveensa siitä, että asiakkaat suosisivat paikallisia palveluja ja ostaisivat esimerkiksi noutoruokaa – ilman asiakkaita ei vahvakaan brändi tietenkään pärjää. 

Kun ravintolat toivottavasti kesäkuun alussa saavat jälleen avata ovensa, me olemme valmiina, kuten aina. Saamme varastoltamme tuotteet toimitettua jo seuraavaksi päiväksi. Se on helppoa, sillä tehtaamme sijaitsee Porissa eikä esimerkiksi toisella mantereella. Näinä aikoina häivytetyiksi kuvittelemamme valtioiden rajat ovat piirtyneet takaisin paikoilleen osoittaen samalla, mikä merkitys lähellä tuotetuilla tavaroilla on. Fiblonin hankintaketjut ovat lyhyet: suurin osa materiaaleistamme tulee 300 kilometrin säteeltä Porista. Rajojen sulkeminen ei siis ole vaikuttanut meidän mahdollisuuksiimme ylläpitää valmistusta. 

Toivon siis, että myös näiden vaikeiden aikojen jälkeen muistaisimme edelleen tukea paikallisia palveluja, kulttuuria ja kotimaista tuotantoa. Harvoin ehkä tulee ajatelleeksi, millaisten ketjujen päässä yksittäinen tuote on. Jokaisen Fiblonin tuotteen takana on liuta muita kotimaisia toimijoita, jotka kaikki työllistävät ihmisiä omilla paikkakunnillaan. Ihmisiä, jotka täyttävät lounasravintolat päivisin ja konserttisalit iltaisin. Se ketju kantaa pitkälle.  

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

 

Pekka Ekberg

toimitusjohtaja

Kommentointi on suljettu

Simple Share Buttons