Sisukkuutta ja valoa vuodelle 2021

Syksyllä eri instituutiot julkistavat seuraavan vuoden värejä. Viimeisimpinä Pantone instituutti paljasti vuoden 2021 trendivärit, jotka ovat harmaa (Ultimate Gray) ja keltainen (Illuminating).

Syksyn mittaan trendiväreksi on valittu jo Aegean Teal ja Cumulus. Siksikin harmaa ja keltainen olivat yllättävä valinta. Väripari on valittu vuoden väriksi kerran aikaisemminkin ­– vuoden 2016 värit olivat pinkki (Rose Quartz) ja sininen (Serenity). Tuolloin näiden värien tarkoitus oli sulautua toisiinsa. Näin ei ole tarkoitus vuoden 2021 trendivärien kohdalla.

Vuoden 2021 väripari on toisistaan erillisiä värejä, mutta luovat yhdessä inspiroivan yhdistelmän, jossa yhdistyy Pantone väri-insituutin toimistusjohtaja Leatrice Eisemanin mukaan positiivinen mielenlujuus.

Harmaa kuvastaa kestävyyttä ja luotettavan vakaata pohjaa. Kyse ei siis ole mistä tahansa harmaan sävystä, vaan päättäväisen neutraalista harmaasta, luotettavasta harmaasta. Koska luotettavan harmaa sellaisenaan saattaa olla tylsä, tarvitsee se valoa tekemään siitä mielenkiintoisen. Sen tekee auringonpaisteisen keltainen.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin harmaa ja keltainen hiipivät muoti- ja sisustuskauppoihin kevään mittaan. Harmaa on toki ollut monen lempivärejä tähänkin asti ja keltaista on näkynyt ainakin muotikuvissa jo aikaisemmin.

Keltainen on iloinen väri ja se viestii hyväntuulisuutta ja ystävällisyyttä. Keltainen rohkaisee avaamaan aistit.

Softlin valikoimasta löytyvät värisävyt betoni ja auringonkukka. Tilaa näyte!

Iloa päivääsi!

 

Kirjoittaja on toisen polven perheyrittäjä, jota inspiroivat jatkuvasti elävät ja muuttuvat trendit sekä iloiset ja luovat väriyhdistelmät.

Kommentointi on suljettu

Simple Share Buttons