Lyhytikäistä, vaan ei lyhytnäköistä

Lautasliinat mielletään helposti luontoa kuormittaviksi kertakäyttötuotteiksi eikä niitä valmistavaa yritystä ajattelisi heti kovinkaan vastuulliseksi toimijaksi. Yllätys onkin monelle melkoinen, kun tutustuu Lautasliinatehtaan ajatusmaailmaan ja ratkaisuihin tarkemmin.

Olen saanut viime aikoina osallistua useamman opiskelijan opinnäytetyöhön nimenomaan vastuullisuusnäkökulmasta. On ollut ilo avata näkemyksiämme tulevaisuuden tekijöille.

Meillä kannetaan vastuu luonnosta

Vastuullisuus tiivistyy meillä siihen, että tarjoamme asiakkaille aina oikeat tuotteet heidän tarpeisiinsa, ja ne on valmistettu vastuullisista raaka-aineista vastuullisella tavalla.

Vastuullisuus on ennen kaikkea valinta – toimitaanko vastuullisesti vai ei – sekä tekoja, joilla valinnat toteutuvat käytännössä. Olemme Lautasliinatehtaalla tehneet paljon valintoja ja pitkään töitä, jotta vastuullisuus toteutuu meillä ihan joka päivä. Olemme valinneet vastuullisesti tuotetut raaka-aineet ja ympäristöystävälliset tuotantomenetelmät, jotta voimme nukkua yömme rauhassa. Pidämme henkilökunnastamme yhtä hyvää huolta kuin omasta perheestämme, jotta jokaisen olisi kiva tulla aamuisin töihin.

Teimme kestävän kehityksen sitoumuksen 2050 jo vuonna 2017, jolloin asetimme tavoitteeksi auttaa asiakkaitamme tekemään oikeasti viisaita ja vaikuttavia valintoja. Tärkein tehtävämme onkin antaa asiakkaillemme riittävästi tietoa tehdä aidosti viisaita ja luonnon kannalta kestäviä valintoja.

Ravintola-alalla on ollut tyypillistä tehdä valintoja puhtaasti kustannuspohjalta, jonka seurauksena voi olla täysin väärä tuote väärässä käytössä. Kun valinnan taustalla on riittävästi tietoa, voi tuote siirtyä kustannuksesta lisäarvoksi. Väärin valittu tuote myös useimmiten johtaa resurssien haaskaukseen. Sitä emme halua.

Tuotteiden kulutus riippuu siitä, miten tuote sopii käyttöönsä. Tähän ongelmaan olemme luoneet helppoja vastuullisia työkaluja. Kerromme niistä mielellämme lisää.

 

Kysymyksiä ostopäätöksen tueksi:
  • Onko liina sopivan kokoinen, riittääkö yksi?
  • Toimiiko liina sylin suojana?
  • Saadaanko kuituliinalla riittävä puhtaustaso, onko liinan laatu oikea?
  • Toimiiko pakkaus avattuna, joutuuko osa käyttämättömänä roskiin?

Jatketaan työtä kestävämmän maailman puolesta liina kerrallaan.

 

Kirjoittaja on toisen polven perheyrittäjä ja strategi, jonka sydämessä on erityinen paikka vastuullisuuskysymyksille ja asiakasarvon tuottamiselle.

Kommentointi on suljettu

Simple Share Buttons