Asiakkaan kokeman arvon arvostus – nyt on tilaa muutokselle

Olen kutsunut kulunutta puolentoista vuoden korona-aikaa globaaliksi talvisodaksi. Tämä globaali taistelu näkymätöntä yhteistä vihollista vastaan on saanut meidät kaikki muuttamaan ajatteluamme ja käyttäytymistämme vahvasti. Muutos on pysyvää. Emme palaa vanhaan, mutta emme kuitenkaan vielä tiedä, mikä muuttuu pysyvästi ja miten muutos vaikuttaa meihin ja asiakkaisiimme.

Murroskohdissa syntyy aina tilaa uusille luoville innovaatioille. Asiakkaiden valintamotiivit ovat muuttuneet tai vähintäänkin motiivien painoarvot eli motiivien vaikutukset osto- ja hankintapäätöksiin ovat muuttuneet.

Varmaa on se, että asiakkaan motiivien muutos vaikuttaa jokaisen yrityksen toimintaan. Voimme itse päättää, otammeko muutoksen vaikutukset vastaan valmistautumattomina vai lähdemmekö innovoimaan uusia palveluita asiakkaan uudistunutta arvokokemusta arvostamalla.

Miten motiivien muutos vaikuttaa asiakkaiden käyttäytymiseen ravintoloissa? Kuinka voimme muotoilla palvelukokemusta vastaamaan uusia tarpeita?

Kaikkien menestyneiden innovaatioiden ponnahduslauta on yhteistyö asiakkaiden kanssa, avoimet kysymykset vailla oman arvomaailman latausta, suuret korvat kuunteluun ja avoin mieli lähteä hakemaan ratkaisuja. Joskus suuret innovaatiot ovat pieniä oivalluksia. Mutta on suurta huomata pienen oivallukset suuri arvo.

Omassa arjessa kannattaa myös haastaa luovaa kyvykkyyttään. Sain siitä itse hyvän muistutuksen muutama viikko sitten. Halusin tehdä itse pizzan lempireseptilläni, mutta laiskotti tehdä pizzataikinaa ja aikaakin hyvän taikinan tekemiseen oli liian vähän. Italialaisilla sukujuurilla ja kulttuurilla vahvasti maustettu ystäväni ehdotti, että voisimme hakea kaupasta valmiin pizzapohjan. Minulle ajatus tuntui vieraalta, mutta päätin antaa sille mahdollisuuden.

Ensimmäisessä kaupassa ei ollut tarjolla mitään. Kun seuraavassakin kaupassa pizzapohjat olivat loppu, pettymys oli melkoinen ja melkein luovuimme pizza-ajatuksesta. Täytyi keksiä jotain muuta. Jälleen oivallus tuli ystävältäni. Naapurikorttelissani on yksi parhaimpia pizzerioita. Rohkeasti sisään ja kaino pyyntö: voimmeko ostaa pizzataikinaa? Kävelimme ulos innostuneina oivalluksesta, hienosta kokemuksesta ja maailman parhaasta pizzataikinasta.

Mistä sinä ja yrityksesi löydätte oman pizzataikinanne?

 

Kirjoittaja Pia Rautakorpi (Customer Value Innovator, Board Member, Enterprise Designer, Arvova Oy) on ollut vuodesta 2018 lähtien Lautasliinatehdas Fiblonin hallituksen jäsen.

Kommentointi on suljettu

Simple Share Buttons