Lautasliina – se luo arjen, se luo juhlan

Oi, sinun muotosi neliskanttinen.

Sinä vivahteikas, monivärinen.

Kuinka voisin sinua tänään ylistää.

 

Näin runoili Rakastajat-teatterin Henri Välikangas improvisoidessaan Oodia Lautasliinalle YTA-päivässämme (yhteisten tavoitteiden asettaminen) perjantaina 8.10.2021. Tämä pieni pätkä aivan valloittavaa oodia kuvaa erittäin hyvin yrityskulttuuriamme. Yllättävä, iloinen, moninainen!

Meillä on tapana pohtia yhteisiä tavoitteita vuosittaisessa koko tehtaan YTA-päivässä – nyt jo 12. kerran. Vuoden mittaan jalkautamme niitä omassa toiminnassamme ja yhteisissä rajatummissa kokoonpanoissa. Yhteisten tavoitteiden pohtiminen ja niistä keskusteleminen on äärimmäisen tärkeää yrityksen menestyksen varmistamiseksi.

Toinen hallituksemme ulkopuolisista jäsenistä, Eero Vaara, ei tällä kertaa päässyt paikalle, mutta lähetti meille Upsalasta videoterveisensä. Eeron kolme tärkeää pointtia kiteyttivät päivämme ainutlaatuisuuden ja muistutti meitä meidän omista jutuistamme sekä tärkeästä kilpailuedusta. Kiitos Eero, että olit mukana päivässä.

Ylivoimaisen asiakaskokemuksen resepti

Viime vuosina on puhuttu – voimakkaasti ja aiheesta – asiakaskokemuksesta. Millainen on ylivoimainen asiakaskokemus? Se on meille erityisen tärkeää, sillä se on yksi yrityksemme arvoista. Meidän mielestämme siihen kuuluu ainakin kolme elementtiä.

Se, että kuunnellaan ja keskustellaan. Näille on luotava luonnollisia tapoja ja foorumeita. Keskustelun käyminen ei kaikille ole helppoa ja siihen pitää luoda systemaattisia väyliä. YTA-päivä on meille yksi tällainen foorumi. Kuuntelu on kaiken keskustelun pohjana ja se vaatii hyvää läsnäoloa ja rauhalliset puitteet. YTA-päivä on juuri tällainen päivä.

Toiseksi ylivoimainen asiakaskokemus sisältää huomiota ja hemmottelua. Jokainen meistä kaipaa huomiota ja arvostusta. Yhteinen YTA-päivä mahdollistaa sen, että voimme keskittyä ilman normaalin työpäivän rutiineja kehittämiseen. Pieni hemmottelu on aina tervetullutta ja sille on myös oma tehtävänsä.

Kolmanneksi ylivoimainen asiakaskokemus edellyttää, että olemme valmiita kasvamaan ja kehittymään. YTA-päivä alkoi paitsi herkullisella aamupalalla niin Tulevaisuuspolku 2.0 karttaan tutustumisella pintaa syvemmältä. Koko toimintamme perustuu vahvasti yrityksemme arvoihin ja niiden todeksi elämiseen.

 

 

Tällä kertaa syvennyimme siihen, miten neljä arvoamme (Työilo, Ylivoimainen asiakaskokemus, Ympäristön kunnioittaminen ja Kannattavuus) tarkoittavat kunkin omassa työssä. Saimme uusia oivalluksia ja ymmärrämme taas inan verran paremmin toisiamme.

Tallentaessani jälkeenpäin ryhmätöitä jatkokäsittelyä varten en voinut kuin hämmästellä, miten syvällisesti arvot meillä ymmärretään. Siitä syvä kumarrus jokaiselle fiblonilaiselle.

Asiakasarvon tekeminen todeksi eli muuttaminen teoiksi

Tulevaisuuspolkumme 2.0 ensimmäinen etappi on Asiakasarvon kirkastaminen, niin että jokainen meistä voi antaa siihen oman kädenjälkensä. Hallituksemme jäsen Pia Rautakorpi on Asiakasarvon ylivoimainen asiantuntija ja kannusti meitä pohtimaan aihetta vielä syvemmältä. Pikkuautot saivat ryhmätyöpöydissä kyytiä. Kiitos hienosta sparrauksesta Pia!

Pia Rautakorpi, Customer Value Innovator, Board Member, Enterprise Designer

Miksi käytimme näin paljon aikaa asiakaskokemuksen pohtimiseen sisäisesti. Siihen on yksinkertainen vastaus. Jotta voimme palvella ylivoimaisen asiakaskokemuksen arvoisesti, meidän pitää sisäisesti ymmärtää, mitä se tarkoittaa. Ennen ulkoista kokemusta meidän pitää onnistua sisäisessä kokemuksessa.

Voi, kunpa olisit sylissäni, lautasliina!

Aamupäivän setti oli tuhti. Ohjelma sisälsi paljon ajatustyötä ja siirtymistä oman mukavuusalueen ja osaamisen ulkopuolelle. Siksi pidimme tärkeänä, että siirrymme iltapäivän ohjelmaan niin, että voimme nollata ajatuksemme. Mikäpä siihen sopisi paremmin kuin naurujooga. Hyvinvointicenterin Mirja Lamberg ohjasi meidät aivan toisen tyyppiseen toimintaan, jossa kyytiä sai ennen kaikkea pallea – hengittäminen on paitsi suotavaa myös tärkeä osa naurun tuottamista!

Rakastajat-teatteri

 

Iltapäivän ohjelman keskiössä olivat TUNTEET: jännitys, ilo, innostus, ylpeys, kannustus, yhteenkuuluvuus. Me Lautasliinatehtaalla olemme päivittäin mukana pienessä osassa monia tärkeitä hetkiä, tilanteita ja tunteita – pöydällä, tarjoiluissa, keittiössä. Meillä on oma osamme niin arjen kuin juhlankin hetkissä.

Kuten Oodissa Lautasliinalle todetaan:

Yllätys, on se ajatus, joka minussa herää, kun sinut aina nään.

Missä ikinä sut kohtaan.

Oletko lattialla runtussa,

pöydällä laskostettuna vai

kenties kainalossa hikilappuna.

 

Kiitos meidän jengi, että hyppäsitte mukaan ja teitte taas yhden askeleen yhteisellä polullamme! Kotiinviemisiksi olimme varustelleet toipumiskassin, jossa tietenkin oli teidän kädenjälkenne.

 

Nyt kun tässä katson ulos, kuvittelen sinut pullopostiksi Kokemäenjoelle. 

Sinuun on kirjoitettu sanoja, jotka vain tietää toinen lautasliina.

 

Kursiivit on irroitettu valloittavasta  esityksestä Oodi Lautasliinalle, jonka Rakastajat-teatterin näyttelijä Henri Välikangas improvisoi yleisön heittämistä satunnaisista sanoista Fiblonin YTA-päivässä 8.10.2021.

 

Kirjoittaja on toisen polven perheyrittäjä, joka laittoi tähän YTA-päivään oman sydämensä ja sielunsa: jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain värikästä!

Kommentointi on suljettu

Simple Share Buttons