Artikkeli

Sahaako vastuullinen yritys omaa oksaansa?

Maailman ylikulutuspäivä 28.7. muistuttaa voimakkaalla tavalla myös yritysten vastuusta. Ylituotantoa tehdään jatkuvasti ja tuotteita tuodaan vieläkin merkittävissä määrin hyvin kaukaa, vaikka läheltäkin niitä saisi.

Monelle yritykselle tuotteiden myyminen on tärkeämpää kuin varmistaa niillä luotava lisäarvo. Lopputuotteen hävikkiin osataan jo kiinnittää huomiota, mutta koko prosessin optimoiminen raaka-aineista lähtien (ml kuljetukset) ja ennen kaikkea asiakastarpeen selvittäminen, on vielä monilta osin lapsen kengissä.

Olen tänä kesänä pitänyt lomani pätkissä ja päivystänyt välillä tehtaalla. Kun oma verkostoni on lomaillut, on ollut aikaa järkeistää arkistoja. Niitä meillä yli 40 toimintavuoden jälkeen riittää. Eteen on tullut hauskoja muistoja jo poistuneista tuotelinjoista tai huimista tuotekehitysideoista. Samalla olen ällistynyt, miten ekologista ajattelua meillä on ollut jo yli 30 vuotta sitten. Ympäristönäkökulma ja sosiaalinen vastuu on meille tosiaan tullut äidinmaidossa.

Yli kymmenen vuotta sitten eräs toimittaja kysyi minulta lehtihaastattelussa erilaisesta toimintatavastamme ja kommentoi sitten, että tehän sahaatte omaa oksaanne. En silloin enkä edelleenkään osaa ajatella asiaa tuolta kannalta. Kun neuvomme asiakasta miettimään syvemmin omaa liikeideaansa ja kilpailuetuaan sekä pohtimaan, miten me yhdessä voisimme auttaa luomaan elämyksellisen ravintolakokemuksen, on se minusta itsestään selvää. Jokaisella tuotteella ja palvelulla on tarkoituksensa ja meidän tehtävämme on muistuttaa siitä. Emme halua yhtään turhaa tuotetta emmekä hävikkiä. Se on sekä meidän että asiakkaan ja ennen kaikkea tämän maapallon etu.

Kuluttaja lopulta valitsee, mutta meidän yritysten vastuulla on tarjota ympäristön ja ihmisen kannalta kestävää valikoimaa – on se sitten fyysistä hyödykettä tai palvelua. On hyvä kysyä, mihin käyttötarkoitukseen tuote tarvitaan ja toimiiko se siinä optimaalisesti? Varmistaa, ettei tuote ole hävikkiä jo alusta lähtien. Turha tai huonosti toimiva tuote on ympäristön kannalta tuhoisa eikä juuri ilahduta käyttäjää.

Me haluamme Lautasliinatehtaalla luoda kestävämpää maailmaa liina kerrallaan.

Kirjoittaja on ollut mukana luomassa kestävämpää maailmaa Lautasliinatehdas Fiblonilla vuodesta 1994 lähtien. Punaisena lankana toiminnassa on edelleen uusiutuvien kuitupohjaisten raaka-aineiden jalostaminen ja asiakaslähtöinen bisnesmalli. Sydämestään mukana menossa vastedeskin.

Anne Ekberg

Laskutusohje

Toivomme, että lähetätte laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskujen käsittely on sekä lähettäjälle että vastaanottajalle nopeampaa, luotettavampaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen käsittely.

Operaattori

Apix Messaging Oy
(003723327487)

Verkkolaskuosoite

003703465487

OVT-tunnus

003703465487

Mikäli ette pysty lähettämään verkkolaskuja, pyydämme Teitä lähettämään jatkossa paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun osoitteeseen:

Oy Fiblon Ab (Apix skannauspalvelu)
PL 16112
00021 LASKUTUS

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun eikä pelkästään kirjekuoreen. Pyydämme Teitä myös huomioimaan, että tähän laskutusosoitteeseen ei saa lähettää muuta materiaalia kuin laskuja eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Fiblon Oy:n sähköpostiskannauksen osoite: 003703465487@procountor.apix.fi

Lisätietoja laskutuksesta antaa: Sini Huhtasalo, puh. 0400 943 941