Elämyksellisyys ei poissulje käytännöllisyyttä

16-edit-2pieni

 

Hyvin tehty uudistus joko ilahduttaa tai sitten se on istutettu konseptiin niin sulavasti, ettei muutosta helposti heti ensisilmäyksellä noteerata. Näin kävi CafeSololle, porilaiselle kahvila-paahtimolle.

Kun CafeSolo vaihtoi astiastonsa, myös lautasliinojen päivittäminen tuli ajankohtaiseksi. Portugalissa teetetty kahviastiasto sai kaverikseen paikallisen toimittajan personoidut Softlin lautasliinat, joiden muoto, väri ja painatus tukevat uutta visuaalista linjausta. Valkoisten kahvikuppien reunoilla leikittelevät kahvipavut esiintyvät myös mustissa lautasliinoissa yrityksen logon kanssa. Myynnissä olevat kahvipussit tunnistaa myös saman tuoteperheen jäseniksi.

– Servietit viimeistelevät kokonaisuuden. Ne eivät ole asioita, joihin kahvilanpitäjä tarttuu ensimmäiseksi, mutta ne ovat merkityksellisiä yksityiskohtia, kahvilayrittäjä Teijo Villa toteaa.  Hän kokee, että Fiblon teki lautasliinan valinnan helpoksi.
– Heidän edustajansa kävi itse paikan päällä esittelemässä tuotenäytteitä, tutustumassa toimintaamme ja kuulemassa toiveitamme. Kanssakäyminen on ollut kaikin puolin sujuvaa.

Kun harrastus karkaa käsistä

Ei riitä, että lautasliina on nimikoitu ja tukee siten yrityksen brändiä. Liinan tulee myös vastata yksilöllisiin käyttötarpeisiin.
– Meillä oli aiemmin käytössä erikseen kahvi- ja ruokaliinat. Uusi suorakaiteen mallinen lautasliina soveltuu hyvin molempiin käyttötarkoituksiin. Koska liinat ovat nyt vahvempaa ja laadukkaampaa tekoa, niitä riittää yksi asiakasta kohden. Liinahävikki on vähentynyt huomattavasti, Villa kertoo tyytyväisenä.
Asiakaskokemukseen vaikuttaa paitsi kahvilan miljöö ja tuotteiden esillepano, myös yhä enemmän tuotteiden alkuperä. Ihmiset ovat kiinnostuneita siitä, mitä syövät ja juovat. Heille on tarjottava tasaisin väliajoin uusia makuja ja elämyksiä, mikä vie Villan kahvinhakureissulle maailmalle, viimeisimmäksi Kolumbiaan.
– Valikoimassamme on aina jokin suoraan viljelijältä ostettu tilakahvi, kertoo Teijo Villa, jonka intohimoinen kahviharrastus vaihtui kunnianhimoiseen yritystoimintaan Porissa vuonna 2005.

Simple Share Buttons