Hyppy asiakkaan saappaisiin

Tuulia Ekberg

 

Fiblonin asiakaskokemuspäällikkö Tuulia Ekberg vietti työpäivän Kauppakeskus Iso Omenan Classic Pizza Restaurantin harjoittelijana. Harjoittelupäivän tavoitteena oli laajentaa asiakasymmärtämystä aidon kokemuksen kautta.

 

Töihin tulo jännitti, turhaan. Henkilökunnan vastaanotto oli lämmin. Tuulia pääsi heti ohjaamaan asiakkaita pöytiin, ottamaan tilauksia vastaan, viemään annoksia pöytiin ja tekemään kaikkea sitä, jota ravintolan työntekijät tekevät päivittäin.

– Kulisseissa tapahtuu paljon asioita. Nyt sitä ymmärtää, kuinka monipuolinen arki ravintolassa on. Tällä kertaa aamu aloitettiin henkilökunnan samppanjakoulutuksella, iloitsi Tuulia.

– Tuulia sai tutor-tarjoilijan ja oppi yrityksen omasta CPR-manuaalista, kuinka esimerkiksi Fiblonin omat tuotteet, logopainetut lautasliinat, aseteltiin aterimien kanssa pöytäastioihin, ravintolapäällikkö Susanne Lindblom kertoo.

 

Susannen mielestä logollinen liina on oivallinen asiakkaiden some-päivityksissä.
– Asiakkaat kuvaavat annoksia todella paljon someen, jolloin yrityksen ilmeellä painatettu lautasliina toimii oivallisena markkinointivälineenä.

Inhimillisellä otteella uusiin tilanteisiin

Ravintola-alalla uudet työntekijät ovat arkipäivää. Perehdytys ja koulutus ovat avainasemassa. Välittäminen näkyy myös työilmapiirissä: ei ole yhdentekevää, miten uusi ihminen otetaan vastaan. Classic Pizza Restaurantissa jokainen harjoittelija pääsee suoraan käsiksi töihin. Yrityskulttuuri tukee tekemällä oppimista.

– Kaikki tekeminen pystytään perustelemaan arvoilla ja asiakkaasta välittäminen on hyvin keskeistä, Susanne sanoo.

Tuliaisia tuotekehityksen tueksi

Tuulia koki vuorovaikutuksen ja tiimityön asiakkaan kanssa voimaannuttavana. Asiakaslähtöinen ajattelu on vastuullista ja brändiä tukevaa. Asiakkaan näkökulmia ja tarpeita on helpompi viedä eteenpäin omassa organisaatiossa, kun on itse päässyt sen kokemaan ja aistimaan.

– Täällä Classic Pizzassa välitetään oikeasti toisten tekemisistä. Arvomme korreloivat hyvin keskenään, huomioi Tuulia.

– Kehitystä saa vain rehellisellä yhteistyöllä ja muutos syntyy avoimella vuoropuhelulla, tuumii Susanne.

Tuulia Ekbergillä on Helsingistä paljon kotiin viemistä konttorista tuotantoon. Päivän antia käydään läpi tiimipalavereissa.

– Minulla on kutina, että tämän tyyppinen asiakasyhteistyö voisi lisääntyä. Tämä ei jää varmasti viimeiseksi.

 

Lue tästä Classic Pizza Restaurantin tarina.

Simple Share Buttons