Hyvän ruoan ilosanomaa

Chaine des Rotisseurs
Fiblonin toimitusjohtajalle Pekka Ekbergille ruoka on paljon enemmän kuin energiaa. Ajatus tulee näkyväksi Paistinkääntäjien siniset käädyt -tunnustuksessa, joka on osoitus merkittävästä aktiivisuudesta gastronomian harrastajana.

Ruuanlaitossa Pekka Ekbergin perhe panostaa raaka-aineiden hankintaan. Metsästys, luonnon antimien hyödyntäminen ja omien kasvihuoneiden herkut näkyvät lautasella. 

– Ruoka on perheelleni jotain muuta kuin pelkkää energiaa. Elämme syödäksemme, emme syö elääksemme! Suunnittelimme matkareittimme Italiassa nimenomaan ravintoloiden perusteella, naurahtaa Ekberg.

Ranskasta lähtöisin oleva Chaîne des Rôtisseurs, suomeksi Paistinkääntäjät ry, on tullut Ekbergille vuosien varrella tutuksi Fiblonin yhteistyökumppanien kautta. Lopulta hänet kutsuttiin mukaan toimintaan.

– Olen tutustunut ravintoloitsijoihin ja alan ammattilaisiin koko urani ajan. Olen toiminut erilaisissa hallituksissa auttaen ihmisiä viemään toimintaansa eteenpäin. Se, että sain kutsun Paistinkääntäjiin, osoittaa, että olemme tehneet hyvää työtä. Tämä tunnustus on pitkällisen luottamuksen tulosta, Ekberg kertoo.

Paistinkääntäjät ry haluaa globaaliin toimintaansa mukaan ammattilaisia ja harrastajia, jotka vievät ruoan ilosanomaa ja kulttuuria eteenpäin. Suomessa toimii tällä hetkellä 11 voutikuntaa. Järjestössä autetaan myös nuoria gastronomian alalla muun muassa kansainvälisten kilpailujen avulla.

– Koen nuorisotyön hyvin tärkeänä osana järjestön toimintaa. Siitä ei ole koskaan haittaa, että ihmiset tutustuvat toisiinsa maailmalla. Näin voimme tuoda ruokakulttuuriamme esille ja kehittää osaamistamme, Pekka Ekberg toteaa. 

Simple Share Buttons