Iloa ja inhimillisyyttä – ravintola-alan trendikatsaus

Värit

Suomessa pitkä ja pimeä kausi korostaa tarvetta nostaa värejä esiin normaalia enemmän. Värien käyttö kattauksessa on helppoa ja edullista.

Kattauksen värejä voi vaihtaa tai yhdistellä. Värit luovat iloa ja energiaa.

 

 

Trendikästä sinistä tai ruskeaa

Eri organisaatiot valitsevat vuoden värejä. Ehkä tunnetuin on Pantone Instituutti, joka valitsi vuoden 2022 väriksi liilahtavan sinisen nimeltään Veri Peri. Tämä väri ei ole pohjoismaiseen makuun tyypillinen, mutta sitä varmasti nähdään pienissä yksityiskohdissa myös Suomessa. 

Tikkurilan vuoden väriksi nostettiin ruskean väripaletista sävy Tuulihaukka. Ruskean sävyt sopivat hyvin suomalaiseen värisilmään ja ovat osa luonnonmukaista värimaailmaa. Povasimme ruskean nousua jo artikkelissamme Trendeistä keskeisin on ilo.

Benjamin Mooren vuoden väri on nimeltään October Mist. Se on haalean vihertävä sävy. He nostavat vihreän sävyt vuoden tärkeimmiksi. Vihreän sävyjä on nähty jo aikaisempina vuosina niin vaaleina kuin tumminakin. Uskomme, että vihreän sävyt pysyvät kiinnostavina jo pelkästään siksi, että viherkasvit ovat nousseet sisustamisen trendeihin.

 

Kestävät valinnat

Vastuullisuus on niin iso megatrendi tällä hetkellä, että sitä ei voi sivuuttaa kukaan. Luonnon resurssit tulee käyttää viisaasti. Pelkkä kiertotalous tai luonnon mukaiset materiaalit eivät riitä ratkaisemaan ongelmia, vaan ennen kaikkea meidän tulee miettiä viisaasti se mitä tarvitaan ja mihin tarkoitukseen.

Terveysturvallisuus on noussut pysyväksi vaatimukseksi. Hygienia on ravintola-alalla ollut tärkeää aina ja siksi se kuuluukin perusasioihin. Fiksut ravintolat pohtivat kokonaisuutta ja varmistavat, että valitut ratkaisut täyttävät vastuullisuuden kriteerit monipuolisesti, ei vain materiaalien osalta.

Tarkkaan suunnitellut pakkauskoot varmistavat, ettei tuotteista tule hävikkiä. Oikean kokoiset tuotteet pitävät hygienian korkeana ja varmistavat samalla, ettei materiaalia käytetä turhaan. Pohdimme aihetta artikkelissa Lyhytikäistä, vaan ei lyhytnäköistä.

Inhimillisyys trendien kärkeen

Jokainen asiakkaan, kumppanin tai kollegan kohtaaminen on mahdollisuus tehdä pysyvä vaikutus ja tuoda iloa jonkun päivään – eikä se vaadi juuri hymyä ja huomaavaisuutta enempää. Ennustammekin, että inhimillisyys on jatkossa entistäkin tärkeämpää.

Trendikatsauksemme vuoden takaa on vielä hyvin paikkansa pitävä. Tunnekouluttaja Camilla Tuomisen nostaa tunteet vahvemmin johdon agendalle myös ravintola-alalla. Lue tästä lisää miten ravintolatyössä voi hyödyntää tunteiden voiman. 

 

Ehdotamme, että tänä vuonna nostetaan toiminnan keskiöön ilo ja inhimillisyys! Ennen kaikkea haluamme toivottaa kaikille työn iloa vuoteen 2022. Sitä ei koskaan voi olla liikaa, ei varsinkaan aloilla, jotka ovat joutuneet koronahaasteiden keskiöön.

Simple Share Buttons