Joulukattaus – pieni ja kaunis ele asiakkaan huomioimiseksi

Joulusesonki on perinteisesti ravintoloille kiireistä aikaa: harrastusporukoiden pikkujoulut, työpaikkojen joululounaat ja ystävien kahvittelut jouluvalmisteluiden keskellä kokoavat ihmiset yhteen syömään, juomaan ja nauttimaan toistensa seurasta.

Joulutunnelmaa voi luoda juuri niin runsaasti tai niukasti kuin kunkin ravintolan tyyliin ja brändiin sopii. Helpoimmillaan se syntyy kauniilla kattauksella, joka poikkeaa esimerkiksi väritykseltään ravintolan tavallisesta ilmeestä. 

– Joulusta kannattaa tehdä itsensä näköinen. Joulu voi olla perinteinen tai moderni. Se voi olla puolukan punainen tai havun vihreä. Tai jos ravintolan normaali kattaus on värikäs, voi joulusta tehdä rauhallisen, vaikkapa lumen valkoisen. Mausteeksi ehkä ripaus romanttista kultaa tai modernimpaa hopeaa, vinkkaa Fiblonin Anne Ekberg.

Lautasliina on edullinen ja helppo tapa loihtia jouluinen kattaus heti sesongin alkaessa. Kävimme Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitsevassa tee- ja kahvihuone Helmessä tunnelmoimassa joulua jo etukäteen. Teehuoneen lisäksi samaan pihapiiriin yli kolmenkymmenen vuoden aikana muotoutunut kokonainen ihastuttava vanhan ajan maailma, johon kuuluvat esimerkiksi teepuoti, galleria, juhlatiloja sekä yöpymiseen varattavissa oleva budoaari. Tässä perheyrityksessä siis todella osataan luoda joulua jo vuosikymmenten kokemuksella, ja tällä videolla pääset tunnelmaan mukaan!

Katso tästä inspiraatiovideo

Jos ravintolatoiminnassa on rajoituksia vielä joulun lähestyessä, voi joulun kattaa helposti myös asiakkaalle mukaan: tarjoa noutoruoka-annoksen mukana jouluinen, oman brändi-ilmeen mukainen lautasliina. Se on juuri sellainen pieni ele, jota ravintolan asiakas arvostaa – mahdollisuus tuoda pala suosikkiravintolaa omaan kotiin silloin, kun paikan päälle ei pääse.

Simple Share Buttons