Kehity, valitse, ajattele

Laatu Fiblon

Energiansäästöviikko on vuosittain viikolla 41 toistuva kampanja, jonka aikana kiinnitetään huomioita energiansäästöön ja tottumuksiin käyttää energiaa. Fiblon osallistuu kampanjaan nyt viidettä kertaa.

Tavoitteenamme on nostaa vastuullinen näkökulma jokapäiväiseen arkeen. Vastuullisesti toimiva yritys kiinnittää huomiota energian kulutuksen lisäksi moniin muihin vastuullisuutta edistäviin valintoihin. Me Fiblonilla olemme käyttäneet vain vihreää sähköä vuodesta 2011 lähtien. (linkki blogiin)

Jokaisen yrityksen tulee paneutua energiatehokkuuden parantamiseen, olipa kyse sitten kiinteistön lämmittämisestä, tuotantoprosesseista tai lopputuotteen hävittämisestä.

Energian kulutusta pienentämällä voidaan vähentää kustannuksia sekä energiatuotannossa syntyviä, ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä. Vielä enemmän ilmastonmuutokseen voidaan vaikuttaa keskittämällä energiaostot uusiutuvaan energiaan kuten vesi- ja tuulivoimaan. Fiblon käyttää vain tuulienergiaa.

Fiblonin tuotantolaitteet ovat moderneja ja energiapihejä. Olemme kehittäneet kiinteistömme lämmön talteenottotekniikan ja prosessin huippuluokkaan. Erillistä kiinteistön lämmityslähdettä ei edes tarvita. Koko kiinteistömme – niin tuotanto-, toimisto- kuin varastotilat – on varustettu energiatehokkaalla valaistuksella, joka syttyy ja sammuu automaattisesti sen mukaan miten tiloissa liikutaan ja niitä käytetään. Koko tuotantokoneistomme on päivitetty siten, että kun ne syystä tai toisesta, esimerkiksi asetustöiden tai tauon vuoksi, pysäytetään niin energiankulutus asettuu automaattisesti minimiin eli kaikki pumput, moottorit ja muut laitteet asettuvat lepotilaan.

Kannustamme henkilökuntaamme tekemään myös arjessa valintoja, jotka vähentävät ilmasto- ja ympäristövaikutuksia.

Simple Share Buttons