Kerro se liinassa

UniCafen lautasliina tavoittaa päivässä jopa 15 000 ruokailijaa. Tuo erinomainen viestintäväline kertoo itse olevansa biojätettä, yksilöllisellä tekstipainatuksella.

– Lautasliina on meille kuin käyntikortti. Sillä voi kertoa yksinkertaisella tavalla esimerkiksi kierrätettävyydestä ja viestiä samalla organisaation arvoista, kertoo UniCafe ravintoloiden kehityskoordinaattori Outi Luukkonen.

UniCafe ravintolat ovat osa HYY Yhtymää eli Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistamaa HYY-liiketoimintaa. HYY:n jäseniä ovat kaikki alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa suorittavat Helsingin yliopiston opiskelijat, joten heistä jokainen on myös UniCafen omistaja. Viestintä on osa suhdetta mitä luontevimmalla tavalla.

– Teksti lautasliinassa on konkreettinen tapa kertoa omistajille, mitä asioita täällä meillä tehdään ja millaisia vastuullisia valintoja yhteiseen arkeemme lukeutuu.

 

Arvoa brändille

Ympäristö huomioidaan kaikissa UniCafen hankinnoissa. Haitalliset vaikutukset ympäristöön halutaan minimoida. Tuotteiden valinnassa pyritään siihen, että niistä syntyisi mahdollisimman vähän jätettä. Liinat ovat paitsi ympäristöystävällisiä, myös laadukkaita ja mukavia käyttää.

– Lounasruokailijoilla on käytössään nyt kaksikerroksiset lautasliinat entisen kolmen kerroksen sijaan. Muutos ei vaikuttanut kuitenkaan tuotteen laatuun tai käyttötarkoitukseen. Valinta tukee sitoutumistamme kestävään kehitykseen, Luukkonen sanoo.

UniCafen liinoissa toteutuu estetiikan, käytännöllisyyden ja vastuullisuuden liitto. Kauniilla ja sanoman sisältävillä painatuksilla autetaan asiakasta toimimaan oikein. Aikaisemmin lautasliina saattoi päätyä virheellisesti sekajätteeseen.

– Informatiiviset lautasliinamme opastavat ja ohjaavat ruokailijoita kivalla tavalla asianmukaiseen lajitteluun. Olemme myös sitoutuneet ilmastokuormituksen vähentämiseen ruokahävikkiä pienentämällä. Siksi halusimme liinassa kiittää ruokailijaa siitä, että hän on mukana yhteisissä talkoissa.

Unicafe löysi Fiblonista täydellisen, yhteiset vastuullisuusarvot jakavan kumppanin.

– Yksilöllisiä painatuksia käytetään varmasti jatkossakin, tulevaisuuden hyönteisravinnosta vihjaava Luukkonen sanoo.

Simple Share Buttons