Mikä on lautasliinan varsinainen käyttötarkoitus?

lily-musta_amado_jannealhonpaa_luovatoimistoensemble

Lautasliina on tuote, jota ilman ruokailua on vaikea kuvitella. Jos sitä ei ole, jotain olennaista puuttuu.

Lautasliinan varsinainen käyttötarkoitus on suojata ruokailijan vaatteita mahdollisilta vahingoilta ruokailun yhteydessä. Lautasliina toimii kattauksessa myös koristeena tuoden siihen ilmavuutta ja arvokkuutta. Erikokoisia ja –värisiä lautasliinoja voidaan käyttää eri tarkoituksiin. Lautasliinaan voi pyyhkiä suupielet ja sormiruokaa syödessä sillä voi siistiä myös sormet.

Lautasliinojen eri taittomalleilla erotetaan usein toisistaan erityyppisiä toimintoja, esim. lounas ja päivällinen. Lounaan lautasliinataitto voi olla yksinkertainen, päivällisen taas näyttävämpi ja juhlavampi. Lautasliinan tulee aina tukea kattausta.

Yleisimmin käytettävät lautasliinamallit voidaan taitella etukäteen valmiiksi. Näin helpotetaan ruuhka-ajan rutiineja. Lautasliinan paikka katteessa on joko suoraan asiakkaan edessä tai haarukan yläpuolella. Sitä ei koskaan aseteta asiakkaan juomalasiin!

Lautasliinan oikea paikka ruokaillessa on ruokailijan sylissä. Jos ruokailija poistuu pöydästä kesken aterian, hän jättää lautasliinan lautasen vasemmalle puolelle kevyesti taitettuna ja siten, että mahdolliset käytön merkit eivät näy muille. Lautasliinaa käytetään aterioinnin loppuun saakka eli vielä kahvin ja avecin aikana.

Kauniisti katettu pöytä on merkittävä osa ravintolan ilmettä. Kauniisti katettu pöytä on myös osa aistien nautintoa. Vähintään 91 % asiakkaista* pitää hyvin katettua ja koristeltua pöytää olennaisena osana ravintolan positiivista vaikutelmaa. Vastaavasti sotkuiset lautasliinat pilaavat tunnelman.

Lautasliina viimeistelee kattauksen – helposti ja varmasti.

SOFTLIN – kun haluat kaiken olevan kohdallaan

 

*Torkin toimeksiannosta tehty tutkimus koskien catering-palvelujen pöydän koristelua.

Simple Share Buttons