Miten Fibrasta tuli FIBRA?

Fibra Bioclassic BioFibra Fibra Classic Fiblon

FIBRA – Yhden yleispyyhkeen tarina suunnittelupöydältä keittiöön.

Voitteko kehittää kuitupyyhettä 2010-luvun tasolle? Tällaisen pyynnön esitti vuonna 2009 yksi asiakkaamme.

Kartoitimme aluksi asiakkaan arkipäivän haasteet. Niitä oli erityisesti rullamuotoinen pakkaus. Rullat pyörivät herkästi lattialle ja pesualtaisiin. Suojaamattomat rullat kostuivat ja likaantuivat helposti ennen käyttöä. Pakkaukselle tulisi tehdä jotain.

Arkkikoko oli käyttäjien mielestä liian iso ja pyyhettä ei raaskittu heittää pois käytöstä vaikka se jo olisi ollut hygienian takia tarpeen. Osa käyttäjistä myös leikkasi pyyhkeet kahtia ennen käyttöä. Arkkikoolle tuli tehdä jotain.

Kolmanneksi käyttäjät kokivat hankalaksi arkin irtiottamisen rullasta. Tähän tarvittiin kaksi kättä, mikä ammattikeittiön kiireessä tarkoitti aina työn keskeytystä. Arkki pitäisi saada helposti yhdellä kädellä.

Neljänneksi haasteeksi osoittautui valkoisten rullien hankala löytäminen. Parhaimmillaan rullia saattoi olla käytössä useita, kun ei enää muistettu mihin se käsistä oli laskettu. Pakkauksen tulisi olla näkyvämpi.

Näillä argumenteilla lähdimme kehittämään uuttaa nykyaikaisempaa tuotetta puhtausalan ammattilaisille. Erityiseksi käyttökohteeksi valitsimme suurkeittiöympäristön.

Annoimme tehtävän yrityksemme Pelle Pelottomalle eli toimitusjohtajallemme Pekka Ekbergille, jota eivät haasteet pelota. Ennakkoluulottomalla, mutta ilmiömäisen insinöörimäisellä kehitysotteellaan, hän teki ensimmäisen pilottiversion. Käsittämätöntä kyllä, tässä ensimmäisessä versiossa oli ratkaistu kolme neljästä ongelmakohdasta. Arkkikoko olisi asiakkaan nykyisin käyttämää pienempi, se olisi näppärä ottaa yhdellä kädellä ja kyse ei olisi helposti kierivästä rullapakkauksesta.

Seuraavaksi tuotteet asiakkaalle testiin. Toimivat! Palautetta tuli kuitenkin sopivasti. Tuotteelle pitäisi keksi jokin nimi, jotta tilaaminen olisi helpompaa. Ideariihi pystyyn ja sieltä putkahti esiin FIBRA – nimi jonka alkuosa viittaa valmistaja FIBLONiin ja nimi sinänsä on espanjaa ja tarkoittaa kuitua. Mikäpä sen sopivampi nimi kuitupyyhkeelle. Näin siis syntyi ensimmäinen FIBRA-yleispyyhe.

Hetken päästä tuli tarvetta kompostoituvalle pyyhkeelle ja siitä sai alkunsa BIOFIBRA – täysin kompostoituva yleispyyhe. Samassa yhteydessä pakkauksien ulkoasu päivitettiin iloisen värisiksi, jolloin tuotteet olisi helppo erottaa toisistaan. Samalla tuli ratkaistua alkuperäinen haaste numero neljä. Iloinen ja kätevä FIBRA tuoteperhe oli valmis kohtaamaan puhtausalan ammattilaiset.

Tutustu FIBRA HORECA tuotteisiin.

Simple Share Buttons