Nousussa nyt: inhimillisyys

Fiblonin Anne Ekberg uskoo ihmisyyden nousevan elämyksellisyydessä entistä tärkeämpään rooliin. Kuva: Iiro Rautiainen

 

Inhimillisyys on voima, jonka Fiblonin Brand Manager Anne Ekberg toivoisi nousevan seuraavaksi yritysten toimintaa ohjaavaksi tekijäksi. Yritykset ovat ihmistensä summa.

– Ihmiset haluavat olla tekemisissä toisten ihmisten, ei yritysten kanssa, Anne Ekberg toteaa. 

Joillekin brändinrakentajalle voisi olla harmillista tajuta, että monet yhteistyösopimukset ja asiakkuudet eivät perustukaan välttämättä yrityksen tunnettuuteen, laatumielikuvaan tai hintaan – vaan siihen, keiden kanssa on mukava tehdä töitä. Anne Ekbergin mielestä se on ennen kaikkea valtava etu: kun henkilökemiat kohtaavat, sujuu yhteistyö kuin itsestään. 

Henkilökohtaisuus ja ihmisten aito kohtaaminen voivat olla kilpailuvaltteja elämyksellisyyttä korostavassa maailmassa. 

– Esimerkiksi ravintolakokemus voi annosten ja sisustuksen suhteen olla täysi kymppi, mutta jos inhimillinen kohtaaminen uupuu, ei käynnistä jää niin hyvä muisto. Kun keittiömestari piipahtaa pöydässä tervehtimässä ja tarjoilija ottaa asiakkaan sydämellisesti vastaan, jää elämys eri tavalla mieleen. 

Jokainen asiakkaan, kumppanin ja kollegan kohtaaminen onkin mahdollisuus tehdä pysyvä vaikutus ja tuoda iloa jonkun päivään – eikä se edes vaadi juuri hymyä ja huomaavaisuutta enempää. 

Katso videolta, mitä muita useimpien yritysten kannalta oleellisia trendejä Anne on poiminut tälle ja ensi vuodelle!

Simple Share Buttons