Oivallista puhtautta

Fiblon Fibra Horeca keittiö yleispyyhe

Lyhytkäyttöinen kuitupohjainen yleispyyhe on hygieeninen ja helppo väline keittiön puhdistukseen.

Siivouksen tavoitteena on puhtaat pinnat. Puhtaus on välttämätöntä ja siisteys puolestaan luo viihtyvyyttä. Eri puhdistuskohteissa tarvitaan erilaisia siivousmenetelmiä, -välineitä ja –aineita. Hyvästä järjestyksestä ja siisteydestä huolehtiminen kuuluu kaikkien vastuulle.

Erityistä puhtautta vaativassa tilassa kannattaa huomioida oikeat työvälineet. Mikrokuituiset liinat ovat kestäviä, mutta niiden kohdalla on huomioitava erityisesti puhtaus. ”Älä siirrä mikrobeja pinnalta toiselle. Huolehdi, että liinat pestään riittävän usein ja älä missään nimessä käytä samaa pesukonetta tekstiilien pesuun”, neuvoo Fiblonin varatoimitusjohtaja Anne Ekberg.

Lyhytkäyttöiset kuitupohjaiset yleispyyhkeet ovat helppo ja hygieeninen tapa huolehtia puhtaudesta keittiössä. Pyyhkeen koko kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Liian suurikokoisia pyyhkeitä kannattaa välttää, koska moni ei malta hävittää niitä käytön jälkeen. Vieläkin saattaa ravintolan keittiön vesipisteellä näkyä käytettyjä pyyhkeitä kuivumassa.

Keittiössä on kiire ja ahtaat tilat. Pyyhkeitä valitessa kannattaa tarkistaa, että pakkaus on hygieeninen ja että pyyhkeen saa helposti arkeittain vain yhtä kättä käyttämällä. Näin tuotetta tulee käytettyä hankalissakin tilanteissa. On myös tärkeää, että yksittäiset pyyhkeet pysyvät siisteinä ja hygieenisinä eivätkä likaannu käyttöä odottaessa.

Ahtaissa tiloissa kannattaa käyttää esimerkiksi seinälle ripustettavia pakkauksia, jotka eivät vie turhaan laskutilaa. Näin pyyhkeet pysyvät laatikossa siisteinä. Arkeittain pakatut pyyhkeet on kätevä ottaa käyttöön nopeasti. Huomiota kannattaa myös kiinnittää siihen että jokainen pyyhe on hygieeninen eikä tule hukkaa, kun joutuisi heittämään epähygieenisiä arkkeja roskiin.

Jokainen käyttäjä haluaa olla kustannustietoinen. Pyyhinnässä kannattaa huomio kiinnittää yksittäisen tuotteen hinnasta kokonaiskustannuksiin. Käytetäänkö sopivan kokoista pyyhettä, onnistutaanko välttämään hukkaan menevät arkit kokonaan, onko käyttömäärä optimi suhteessa puhtaustasoon ja miten pyyhe hävitetään käytön jälkeen. Tärkeitä kysymyksiä kaikille käyttäjille ja hankinnoista vastaaville.

Jos käytössä on kierrätys ja lajittelu, kannattaa miettiä myös kompostoituvien pyyhkeiden käyttöä. ”Koska kyse on lyhytkäyttöisestä tuotteesta, osa käyttäjistä pitää tätä ominaisuutta tärkeänä,” kertoo Anne Ekberg. Sopiva koko, hyvä pakkaus ja hygieeninen pyyhe ovat tärkeitä valintakriteerejä. Suomessa on saatavilla myös avainlippu merkin omaavia yleispyyhkeitä. Suomalainen tuote on arvovalinta.

Simple Share Buttons