Onko värillinen lautasliina turvallinen käyttää?

2233

 

Case Pizzalaatikko – muutama sananen lisää turvallisuudesta

 

Helsingin Sanomien syksyllä 2015 julkaisemassa artikkelissa kerrottiin pizzalaatikoiden sisältävän myrkyllisiä aineita (tässä aaltopahviyhdistyksen vastineen sisältävä artikkeli ). Samassa artikkelissa väitettiin myös värillisten ja painettujen lautasliinojen sisältävän terveydelle myrkyllisiä aineita.

Kaikki valmistamamme tuotteet ovat turvallisia käyttää, sillä käyttämämme materiaalit on testattu käyttötarkoitukseensa sopiviksi. Kaikilla lautasliinoillamme on malja & haarukka -merkki (food safe symbol). Merkki tarkoittaa, että tuote on tutkitusti turvallinen kosketuksissa elintarvikkeiden kanssa tavalla, johon tuote on tarkoitettu. Lautasliinojamme voi käyttää lyhytaikaiseen kontaktiin jopa suoraan elintarvikkeiden kanssa.

Miten voi varmistaa, että lautasliina on turvallinen käyttää myös kosketuksissa elintarvikkeiden kanssa? Mikäli tuotteen pakkauksessa ei ole malja & haarukka merkkiä, kannattaa varmistaa valmistajalta tuotteen sopivuus.

Kannattaa myös varmistaa, että tuote on suunniteltu ammattikäyttöön. Ammattikäytössä – ravintoloissa, kahviloissa ja muissa tarjoilupisteissä – vaatimukset ovat kotikäyttöä kovemmat. Tuotteen tulee olla suunniteltu tähän käyttöön. Kotikäytössä riittää tuotteen kaunis ulkonäkö. Ammattikäytössä vaatimukset ovat laajemmat.

Ammattikäyttöön tarkoitettua tuotetta suunniteltaessa huomioidaan korostetutusti turvallisuus- ja vastuullisuusnäkökohdat. Lautasliinan kohdalla huomioidaan tarkasti painoalue, paksuus ja tuotteen koko. Suunnittelemalla sopiva painatus ja painoalue varmistetaan, että liina on painatuksen jälkeenkin imukykyinen ja miellyttävä käyttää.

Kaikki käyttämämme painovärit ovat vesiohenteisia. Painovärien kohdalla on myös huomioitu, että ne ovat tarkoitukseensa sopivia ja testattuja. Mikäli tuotteen suunnittelu tuottaa päänvaivaa, kannattaa ottaa yhteys asiantuntijaan.

Fiblon on ainoa Pohjoismaissa toimiva ammattikäyttöön erikoistunut lautasliinojen valmistaja. Annamme mielellämme lisätietoja ja kannustamme asiakkaitamme selvittämään missä ja miten heidän valitsemansa tuotteet on valmistettu.

Lue lisää tuotteidemme turvallisuudesta ja laadusta.

Simple Share Buttons