Paras tuote syntyy yhdessä asiakkaan kanssa

37-Edit_TUULIA

Fiblonin tuotepäällikkö Tuulia Ekberg nauttii palautteesta ja haluaa asiakkaan mukaan tuotekehitystyöhön. Palveluosaaminen tuotteiden ympärillä nousee yhä merkittävämpään rooliin työssä.

 Olet Fiblonin tuotepäällikkö. Miten syntyy loistava tuote?

Yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakkaalla saattaa olla ongelma, jota lähdetään ratkaisemaan. Tärkeää on tehdä tarkkaa havainnointityötä: miten asiakkaat tuotetta käyttävät? Usein hyviä kehitysideoita syntyy juuri silloin, kun asiakas käyttää tuotetta eri tavalla, kuin oletan.

Parasta on, jos pystyy jollain tavalla saamaan asiakkaan mukaan tuotekehitykseen. Testaamalla ja palautetta antamalla asiakas antaa arvokkaan panoksen, joka hyödyttää sekä käyttäjää että meitä kehitystyössä.

Fiblon tuottaa personoituja lautasliinoja. Miksi tuotteiden personointi on tärkeää?

Lautasliinat eivät välttämättä ole ravintolan liiketoiminnan kannalta tärkein tuote, mutta niissä piilee valtava potentiaali. Kun ravintolaketjun ilme yhtenäistyy lautasliinoja myöten, on asiakas- ja brändikokemus ehjä.

Personointi ei aina tarkoita pelkkää logoa lautasliinassa. Erilaisten tunnelmien luominen värejä käyttämällä on helppo tapa ilahduttaa niin omia työntekijöitä kuin asiakkaita. Erottautuminen ja muistijäljen jättäminen on tärkeämpää kuin koskaan menestymisen kannalta.

Mikä on ollut suurin oppiläksysi Fiblonin urallasi?

Suhtautumiseni asiakaspalautteeseen on muuttunut. Asiakaspalautteiden käsittely on sensitiivistä, ja siihen tarvitaan psykologisia taitoja ja empatiakykyä. Näen palautteen saamisen nykyään suurena mahdollisuutena, vaativilta asiakkailta oppii aina eniten.

Mihin suuntaan näet Fiblonin tuotteiden kehittyvän tulevaisuudessa?

Tuoteturvallisuus on asia, josta puhutaan entistä enemmän nyt ja tulevaisuudessa. Mitä tuotteet sisältävät, mistä raaka-aineet ovat lähtöisin ja mitkä ovat tuotteen vaikutukset terveyteen ja ympäristöön.

Toinen kehityssuunta on siirtyminen tuotantopainotteisuudesta asiakaslähtöisyyteen. Enää ei kysytä, mitä meidän tuotantovälineillä voi tehdä, vaan miten voimme helpottaa asiakkaidemme arkea. Palvelut tuotteen ympärillä kehittyvät jatkuvasti.

Simple Share Buttons