Perhe omistajana – vastuullisuutta sukupolvelta toiselle

fiblon-207

Minulla oli ilo ja kunnia olla mukana Perheyritysliiton julkaiseman Vastuullisuus tuottaa arvoa julkaisun ohjausryhmässä. Kävimme ohjausryhmässä mielenkiintoisia keskusteluja siitä, miten vastuullisuus näkyy perheyrityksessä. On väistämättä selvää, että perheyrityksessä tähänkin teemaan on omanlaisensa näkökulma.

Kuten toimitusjohtajamme Pekka Ekberg totesi: “Vastuullisuutta on, että yritys jää minunkin jälkeeni eloon”. Perheyritysliiton asiantuntija Krista Elo-Pärssinen kirjoittaa julkaisun alkusanoissa, että “Kestävä kehitys on sisäänrakennettu perheyrityksiin, joissa tavoitteena on siirtää yritys tulevalle sukupolvelle – vielä paremmassa kunnossa kuin mitä se edelliseltä sukupolvelta saatiin. Perheyritys on lahja edeltäviltä sukupolvilta ja laina tulevilta sukupolvilta. Perheyrityksissä menestystä mitataan pitkäjänteisesti.”

Yhdyn täysin Kristan kirjoitukseen. Fiblonin yhtenä omistajana ja myös operatiivisessa toiminnassa tänä vuonna 22 vuotta toimineena voin todeta, että horisontti siintää aina kaukana edessä. Vaikka päivittäisessä toiminnassa vastuullisuus testataan monta kertaa, syvin vastuullisuus löytyy siitä, että pystyy katsomaan miten toiminta kehittyy pitkällä aikajänteellä. Tämä lienee yksi merkittävä katsantokanta monessa perheyrityksessä. Lyhytjänteinen voitontavoittelu ja kvartaalitalous ei ole yrityksemme agendalla ensimmäisenä. Joskaan vastuullinen yritys ei kaihda tätäkään vastuun puolta – ilman vastuullista taloudenpitoa ei töitä ole jatkossa kenellekään.

Olemme halunneet pitää yrityksen tuotannon Suomessa, vaikka se ei todellakaan ole ollut helppo päätös. Moderni laitekanta, energiatehokkuus, korkeatasoiset raaka-aineet sekä asiantunteva ja osaava henkilökunta ovat kaiken perusta.

Moderni laitekanta mahdollistaa tehokkaan ja nykyaikaisen valmistuksen. Energiatehokkuus on välttämätöntä luonnonvarojen kannalta. Haluamme hankkia raaka-aineemme mahdollisimman läheltä, koska haluamme tietää niiden alkuperän ja haluamme välttää turhia kuljetuksia. Osaava ja asiantunteva henkilökunta takaa asiakkaillemme parhaat ratkaisut. Meillä kaiken takana on ihminen ja siksi asiakkaamme voivat aina olla yhteydessä ihmisiin, ei toimintoihin. Emme ole laajan tuotevalikoiman tavaratalo, vaan meiltä saa syvää asiantuntijuutta, joka on mahdollista, koska valikoimamme on riittävän suppea.

Vaikka joka päivä kohtaamme raastavaa globaalia kilpailua, olemme sydämestämme sitoutuneita tekemään yhteistä ja parempaa maailmaa liina kerrallaan. Vastuullisesti ja suurella sydämellä!

Lue tästä miksi vastuullisuus on meille niin tärkeää.

 

Anne Ekberg

Varatoimitusjohtaja, viestintä ja markkinointi

Simple Share Buttons