Pieni lautasliinaopas osa 2 – viisaasti valittu

Kerrospaksuus, koko ja valmiit taitosvaihtoehdot vaikuttavat siihen, millainen lautasliina parhaiten mihinkin tarkoitukseen sopii. Kuva: Iiro Rautiainen
Pieni lautasliinaopas
Osa 2: Viisaasti valittu

Kun lautasliina – kuten mikä tahansa muukin tuote – on valittu käyttötarkoituksensa mukaan, on parhaat mahdollisuudet siihen, että liina palvelee ruokailijaa parhaalla tavalla eikä hukkaa pääse syntymään. Väärässä paikassa muuten hyvä liina menee hukkaan, jos esimerkiksi tarpeeseensa liian ohutta lautasliinaa pitää ottaa useampi kappale ”varmuuden vuoksi”, tai liian suuren liinan kohdalla tulee kulutettua raaka-aineita turhaan käyttöön nähden.

Millaisia vaihtoehtoja siis on tarjolla, kun valitaan lautasliinoja oman yrityksen käyttöön?

Nopeuta työtä salin puolella – valitse liina käytön mukaan. Valmiiksi taitetut aterinliinat nopeuttavat kattausta, kun veitsen ja haarukan voi vain sujauttaa taskuun. Linjastolla taas annostelijasta napattavat hieman ohuemmat liinat toimivat hyvin, ja rennossa ravintolassa salihenkilökunta voi pyöräyttää vähän paksumpia liinoja ruukkuun asiakkaan itse otettavaksi – aterimilla tai ilman. Jämäköistä Classic-materiaalin liinoista on helppo taitella näyttäviä tyylejä illallispöytiin.

Hyödynnä lautasliinaa monipuolisesti – valitse kuitenkin oikea tuote oikeaan paikkaan. Ravintolan ilme pysyy yhtenäisenä, kun lautasliinan sävymaailma toistuu esimerkiksi leipäkoriliinassa. Tiesitkö, että isoa lautasliinaa voi käyttää hyvin myös tablettina, lautasten väliliinana tai pienenä pöytäliinana – hygieeninen, kaunis ja taloudellinen kattaus syntyy nopeasti lautasliinojen luovalla käytöllä! Pieni lautasliina puolestaan taipuu kahvikattauksen lisäksi vaikkapa lasinaluseksi tai jälkiruokaliinaksi. Kekseliäisyys on siis sallittua! Kannattaa kuitenkin varmistaa omalta Lautasliinatehtaan yhteyshenkilöltä, että liina soveltuu ajateltuun tarkoitukseen – voi olla, että tarjolla on vieläkin parempi vaihtoehto, jolla vältetään turhaa hukkaa.

Säästä tilaa – valitse sopiva pakkauskoko. Hyvä pakkaus nopeuttaa työtä! Ei ole optimaalista ostaa jättisäkkiä, joka vie täytenä paljon tilaa ja tyhjenee hitaasti – isoja pusseja on myös työlästä avata ja sulkea. Sen sijaan kannattaa valita pakkaus, joka on mitoitettu käyttömäärien mukaan ja josta on helppo napata aina tarvittava nippu liinoja. Pienempi pakkauskoko varmistaa, ettei hävikkiä synny, jos ravintola haluaakin esimerkiksi uudistaa ilmettään tai pukea kattauksen sesonkia tai kampanjaa varten erinäköiseksi.

Katso tästä oppaan muut osat:

Pieni lautasliinaopas osa 1

Pieni lautasliinaopas osa 3

 

Simple Share Buttons