Pieni lautasliinaopas osa 3 – elämyksellinen lautasliina

Lautasliinan voi suunnitella itse tai valita valmiista kuoseista sopivimman. Kuva: Iiro Rautiainen
Pieni lautasliinaopas
Osa 3: Elämyksellinen lautasliina

Harva ihminen käy ravintoloissa ja kahviloissa vain siksi, että jotain on syötävä ja juotava. Useimmat valitsevat paikan huolellisesti: tutustuvat etukäteen sijaintiin ja ruokalistaan ja selvittävät muun muassa sosiaalisen median kautta, onko paikka viihtyisä. Viihtyisyyteen voi vaikuttaa monin tavoin aina pöytien sijoittelusta valaistukseen. Miellyttävän yleisvaikutelman lisäksi tärkeää on kattaus, sillä asiakkaan pääasiallinen ravintolakokemus syntyy oman pöydän ääressä.

Kun ravintola haluaa erottautua muista, kannattaa panostaa yksityiskohtiin. Niillä on helppo yllättää: lautasliina voi parhaimmillaan toivottaa asiakkaan lämpimästi tervetulleeksi omaan pöytäänsä – liinaan painettu viesti ei jää huomaamatta, olipa lautasliinassa sitten ravintolan logo, kiva tervehdys tai ilmeeseen sopiva väritys tai kuosi.

Annoskuvien aikakautena oman viestin levittäminen laajemmillekin joukoille käy helposti lautasliinan kautta: kaunis ja kiinnostava liina otetaan mielellään osaksi annossommitelmaa, ja näin ravintolabrändiä on rakennettu jälleen hiukan eteenpäin. Myös kampanjoista on kätevää kertoa lautasliinan kautta.

Mieti näitä, kun haluat hyödyntää lautasliinaa brändäyksessä:

Lautasliinan vastuullisuus: Tukeeko lautasliinan materiaali, valmistuspaikka ja tuotantotapa oman yrityksesi vastuuohjelmaa? Välittääkö se oikean viestin asiakkaillesi?

Väritys ja kuosit: Onko ilmeenne hillitty vai räiskyvä, luonnonläheinen vai tekno, klassinen vai futuristinen? Yksittäisten väritrendien seuraamisen sijaan ravintolan tyylin ja sitä myötä lautasliinan on syytä korostaa omaa identiteettiä ja erottautumista kilpailijoista. Jos kaikki menisivät muodin perässä, näyttäisivät kaikki ravintolat samoilta, jolloin erottautuminen jäisi hyödyntämättä ja omat asiakkaat löytämättä. Ja jos alusta asti oman lautasliinan personointi ei istu omaan konseptiin, löytyy Fiblonin erittäin laajasta kuosivalikoimasta varmasti sopiva vaihtoehto. Valinnanvara mahdollistaa sen, ettei ravintoloiden tarvitse näyttää toisiltaan – vaan itseltään!

Oma logo tai slogan: Paras tapa päätyä asiakkaiden somevirtaan on painattaa oman ravintolan nimi ja usein vieläpä jokin hauska ja mieleenpainuva viesti lautasliinaan – positiivisuus huomataan ja halutaan mukaan omiin lifestyle-sisältöihin.

Katso tästä oppaat muut osat:

Pieni lautasliinaopas osa 1

Pieni lautasliinaopas osa 2

Simple Share Buttons