Pubikulttuuria Reposaaresta

Porin Yrittäjät ry valitsi tämän vuoden nuoreksi yrittäjäksi Reposaaressa sijaitsevan Merry Monk -ravintolan omistajan Maija Munkin. Hän pyörittää ravintolaa yhdessä miehensä Paavo Munkin kanssa.

– Idea gastropubista syntyi Lontoossa, missä tapasimme mieheni kanssa. Ihastuimme englantilaiseen pubikulttuuriin ja halusimme tuoda ripauksen Lontoota myös Suomeen, Maija Munkki kertoo yrityksen taustasta.

Yhdeksän vuotta sitten pariskunta muutti Reposaareen. Idea omasta ravintolasta ehti muhia muutaman vuoden ajan, ja vuonna 2015 pubi avasi ovensa. Sijainnistaan huolimatta Merry Monkiin tullaan pitkienkin matkojen takaa, ja ravintola on vakiinnuttanut paikkansa porilaisessa ravintolakentässä.

– Satsaamme laadukkaaseen, lähellä tuotettuun ruokaan. Meillä on myös laaja olutvalikoima – hanasta löytyy esimerkiksi Ruosniemen panimon valmistama nimikko-oluemme Räpsöö Pride, Munkki luettelee ravintolan erityispiirteitä.

Pubi on osoittanut Reposaaren yhteisöllisyyden: apua on saatu muilta paikallisilta ja Merry Monk on vastavuoroisesti elävöittänyt saaren elämää. Ravintolan omistajilla on myös halu kehittyä: henkilökunta on lennätetty ravintolan olemassaolon aikana jo pariin otteeseen Lontooseen hakemaan inspiraatiota ja oppia.

– Olemme tehneet töitä todella pitkäjänteisesti. Onnistuminen on vaatinut paljon taustatyötä ja suunnittelua, mutta olemme luottaneet myös omaan intuitioomme, Munkki tiivistää.

Simple Share Buttons