Ruoki luottamusta, altistu muutokselle

Kehittymiselle on varattava aikaa. Inspiraatiokuva toukokuun trendimatkalta Tukholmasta.

 

”Ei meillä ole aikaa kehittyä, on pahinta, mitä johtaja voi sanoa. Käytännössä se tarkoittaa, että ei ole aikaa tulevaisuuden menestykselle. Jatkuva halu kehittyä ja oppia uutta on johtajalle ihan äärimmäisen tärkeää. Pitää olla valmis laittamaan itsensä likoon uudestaan ja uudestaan.”

 

Vallitsevat trendit ja yhteiskunnalliset muutokset vaikuttavat vääjäämättä myös siihen, miten yritystä johdetaan. Ainakin, jos haluaa surffata kehityksen aallonharjalla. Perheyritys Fiblon on hyvä esimerkki siitä, miten muuttuva maailma on heijastunut yrityksen toimintaan.

Nykypäivän yritysten täytyy ymmärtää olemassaolonsa oikeutus syvällisesti. Miksi yritys on olemassa ja mitä isompaa tarkoitusta se palvelee?

– Fiblon tarjoaa tänään ravintola-alan asiakkailleen yllättäviä ja yksilöllisiä ideoita. Matka on ollut pitkä 90-luvulta, jolloin keskityimme pelkästään valmistukseen ja myyntiin, kertoo Fiblonin Anne Ekberg.

Altistu muutoksille

Suunnitelmakeskeisestä käsikirjaohjauksesta, joka aikanaan on toiminut, on ollut pakko oppia pois.

– Jos nykyhetkessä jää kovin pitkäksi aikaa suunnittelemaan skenaarioita, voi käydä niin, että kun on valmis siirtymään toteutukseen, ovat ympäröivät olosuhteet muuttuneet täysin toisenlaisiksi.

Käsikirjoilla ja suunnitelmilla on toki paikkansa, mutta niihin pitää kyetä suhtautumaan ketterämmin.

– Pitää olla altis muuttuville olosuhteille ja reagoida niihin tervettä järkeä käyttäen, vaikka käsikirja sanoisi jotain muuta, kuvailee Ekberg.

 

”Jatkuva halu kehittyä ja oppia uutta on johtajalle ihan äärimmäisen tärkeää. Pitää olla valmis laittamaan itsensä likoon uudestaan ja uudestaan.”

 

Uskalla luottaa

Matala kokeilemisen kynnys haastaa yrityskulttuurin.

– Jos meillä ei luotettaisi siihen, että ihmiset osaavat tehdä oikeita ratkaisuja, niin eivät he myöskään voisi tehdä kokeiluja.

Luottamuspääoman kasvattaminen on keskeistä. Vain luottamuksen ilmapiirissä valta voi valua norsunluutornista alas päin.

– Hyvä johtaja ei ole itse kaiken asiantuntija. Sen sijaan hän on onnistunut keräämään ympärilleen ihmisiä, jotka ovat omilla erityisalueillaan johtajaa parempia.

 

Juttuun on haastateltu Fiblonin Anne Ekbergiä ja se on osa Prizztechin hallinnoiman Learn Fast hankkeen loppujulkaisua. Koko julkaisun voit lukea tästä.

Simple Share Buttons