Kaikki Softlin Basic -tuotteet pian FSC®-sertifioituja

North_Karelia_ferns_birchs

 

Fiblon jatkaa vastuullisuustyötään siirtymällä FSC®-sertifioituihin raaka-aineisiin pehmopaperisten kattaustuotteiden valmistuksessa.

Fiblon on tehnyt periaatepäätöksen siirtyä tuotannossaan täysin FSC®-sertifioituihin raaka-aineisiin. Päätös koskee Softlin Basic-tuotteita, joiden raaka-aineena on pehmopaperia.

FSC® Alkuperäketjun sertifiointi takaa, että FSC®-merkityt tuotteet noudattavat ympäristö-, sosiaalista ja taloudellista vastuuta läpi koko tuotantoketjun.

Ajatus FSC®-sertifioinnin tuomisesta kaikkiin pehmopaperisiin kattaustuotteisiin ei ole uusi. Keväällä 2014 Fiblon sertifioi ohjausjärjestelmänsä, jotta voisi tulevaisuudessa valmistaa FSC®-merkittyjä tuotteita. Nyt aika on kypsä siirtyä täysin metsäsertifioituun tuotantoon.

”Fiblon haluaa olla eturintamassa vastuullisen ajattelutavan omaksumisessa liiketoiminnassa. Olemme jo aiemmin siirtyneet käyttämään vain Pohjoismaisella Joutsenmerkillä sertifioitua pehmopaperia. Siksi meille on luonteva askel siirtyä kokonaan FSC®-sertifioituun pehmopaperiin tuotantoketjussamme. Päätöksemme myötä voimme luvata asiakkaillemme, että meiltä saa jatkossa takuuvarmasti vastuullisia kattaustuotteita. Näin asiakkaidemmekin on helppo toteuttaa omaa vastuullisuuttaan,” kertoo Fiblonin varatoimitusjohtaja Mikko Ekberg.

Tällä hetkellä on käynnissä ylimenokausi siirryttäessä sertifioituun tuotantoon. Syksyyn mennessä Fiblonin koko Softlin Basic -kattaustuotevalikoima on FSC®-sertifioitua.

FSC BV-COC-12075

Mikä FSC®?

Vuonna 1993 perustettu FSC® on ensimmäinen kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä. FSC® eli Forest Stewardship Council on riippumaton, voittoa tavoittelematon maailmanlaajuinen jäsenjärjestö, joka toimii ympäristön huomioon ottavan, sosiaalisesti vastuullisen ja taloudellisesti elinvoimaisen metsänhoidon puolesta. FSC® Alkuperäketjun sertifiointi (Chain of Custody/CoC certification) takaa, että tuotteissa käytetty puuraaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Simple Share Buttons