Tex Mex -soppa haastaa hernerokan

Tapaste Oy:n keittiöpäällikkö Marika Haavisto jakaa talvikauden iloksi Soppakeittiön reseptin, jolla valmistuu herkullinen meksikolainen chorizokeitto. Aterian kruunaa avocadotahna ja maissilastut. Uusi talviherkku muuntautuu myös kanakeitoksi.

Meksikolainen chorizokeitto 4:lle
valkosipuli 2 kynttä
sipuli 1 kpl
rypsiöljy 3 rkl
chili punainen 1/2 kpl
tomaattipyre 2 rkl
mustapippuri myllystä vähän
paprikajauhe 2 tl
chilijauhe 2 tl
juustokumina 2 tl
suola 1–2 tl
sokeri 2–3 tl
kidneypapu kypsä esim. säilyke 100 g
tomaattimurska 400 g
vesi 4 dl
lihaliemikuutio 1 kpl
chorizomakkara 100 g
maissi 200 g
avocado 2 kpl
sitruuna 1/2 kpl
suola vähän
maissilastuja vähän
tuore korianteri vähän

 

Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyre ja mausteet suolaa lukuun ottamatta. Lisää joukkoon chili, tomaattimurska ja vesi sekä liemikuutio. Keitä noin 15 minuuttia.

Sillä aikaa, kun keitto kiehuu, valmista keiton lisukkeeksi tuleva avocadotahna. Hienonna avocado haarukalla ja mausta se sitruunalla ja suolalla.

Lisää keittoon lopuksi kidneypavut, kuutioitu chorizomakkara ja maissi. Mausta tarvittaessa suolalla.

Tarjoa keiton lisukkeena avocadotahnaa ja vähän pienemmäksi murskattuja maissilastuja sekä hienonnettua korianteria, joita kukin voi itse annostella keittonsa päälle.

Keitosta saa Meksikolaisen kanakeiton vaihtamalla lihan kanasuikaleisiin ja liemeksi kanaliemen. Kasvisversio syntyy jättämällä lihan pois ja korvaamalla sen esim. porkkanalla ja käyttämällä kasvislientä.

Resepti: Marika Haavisto, keittiöpäällikkö, Tapaste Oy (meksikolaista chorizokeittoa tarjoillaan helsinkiläisissä Soppakeittiöissä)

Simple Share Buttons