Tunnetko vastuullisuustermit?

Porilaisella lautasliinatehtaalla Fiblon Oy:llä vastuullisuus on kaiken liiketoiminnan ja siihen kytkeytyvien arvojen ytimessä. Koko tuotanto suunnitellaan kestävästi ja kestäväksi ja asiakkaille tämä on yhä tärkeämpi tekijä.

Esimerkiksi monissa ravintoloissa on jo vastuullisuus huomioituna menussa ja toimintamalleissa, jolloin vastuullisesti tuotettu lautasliina sopii ravintolan identiteettiin hyvin. Ravintolan identiteetti liittyy olennaisesti yhä tiedostavampien asiakkaiden arvostavaan kohtaamiseen ja siinä tilanteessa kestävällä laadulla on suuri merkitys. –

-Olen silti huomannut vuoropuhelussa sidosryhmien kanssa, että tietyt, tutut vastuullisuuskäsitteet vaatisivat avaamista. Tällaisia käsitteitä ovat mm. biodiversiteetti, biohajoava, kompostoituva ja joutsenmerkki kriteereineen, Anne Ekberg kertoo. Moni ei tunne termiä biodiversiteetti ja biohajoavuus ja kompostoitavuus tulkitaan synonyymeinä. Entä tunnetko malja ja haarukka -merkin? Mm. näillä kaikilla termeillä on merkitystä vastuullisten lautasliinojen tuotannossa. Viisaassa valinnassa tuote siirtyy kustannuksista lisäarvoksi – väärä, epätarkoituksenmukainen tuote on vain hävikkiä.

Katso Anne Ekbergin haastatteluvideo tästä!

Lue lisää vastuullisuudesta tästä.

Simple Share Buttons