Viisi vinkkiä vastuullisen tuotteen valintaan

fiblon-254 (1)

Maanantaina 8. elokuuta ihmiset ovat käyttäneet loppuun maapallon tänä vuonna tuottamat uusiutuvat luonnonvarat. Maailman ylikulutuspäivä on aikaistunut vuosi vuodelta: viime vuonna se oli 13. elokuuta. Suurin syy ylikulutuspäivän aikaistumiseen on alati suureneva hiilijalanjälkemme. Omaa ekologista jalanjälkeä voi pienentää esimerkiksi tekemällä vastuullisia valintoja.

Vastuullisuus on meille kunnia-asia. Teemme koko ajan parhaamme, että käyttäisimme mahdollisimman vähän maapallon rajallisia resursseja. Merkittävä osuus vastuullisuutta on kuitenkin tuotevalinta. Tässä viisi vinkkiä vastuullisen tuotteen valintaan:

 

1. Mieti ensin tarvisetko ollenkaan tuotetta?

Jos tuote ei ole välttämätön, jätä ostamatta.

 

2. Minkä kokoinen tuote on sopiva?

Liian pieni tuote johtaa helposti siihen että tuotetta otetaan useampi kappale. Jos tuote on liian iso, johtaa se raaka-aineiden ylikulutukseen tai huonoon hygieniaan.

  • Esimerkki 1: pienet annosliinat ovat käyttötarpeeseensa usein liian pieniä ja niitä otetaan tyypillisesti useita.
  • Esimerkki 2: isoa kuitupyyhettä ei raaski heittää pois riittävän ajoissa ja hygieniataso kärsii.

 

3. Tarvitseeko tuote painaa? Tuoko painatus lisäarvoa?

Jos painatus tuo lisäarvoa, valitse ihmeessä tämä vaihtoehto. Usein se tarkoittaa jonkun muun tuotteen tarpeettomaksi tekemistä. Jos painatus ei tuo lisäarvoa, sitä kannattaa välttää. Tällöin vältämme turhat painovärit.

  • Esimerkki .1: jos sinulla on asiakkaallesi tärkeää kerrottavaa, sano se lautasliinassa. Näin vältät jonkun muun erillisen promotuotteen käytön kokonaan. Ekologinen ratkaisu.
  • Esimerkki 2: jos painatus ei tuo lisäarvoa, tarkoittaa painetun tuotteen valinta turhaa painovärien ja energian käyttöä.

 

4. Millainen pakkauskoko on paras?

Valitse sellainen pakkaus, joka sopii omaan tarpeeseesi. Isot säkit tai pussit tarvitsevat ison säilytystilan ja niiden avaaminen ja sulkeminen on vaivalloista ja aikaa vievää. Pyri pakkaukseen, jonka sisältö olisi käyttöösi optimi. Pitkä säilytys tarkoittaa usein turhaa hukkaa.

  •  Esimerkki: Jos kattaus tehdään sadalle, älä osta useamman sadan kappaleen paketteja.

 

5. Pyri valitsemaan tuote, joka helpottaa ja nopeuttaa tekemistä. Näin ajan voi käyttää olennaiseen.

  • Esimerkki1: Ruuhkahuippujen ajaksi valmiiksii taitettu aterinliina, johon aterimet voi jo etukäteen asetella ja ruukkutaitto, jonka asiakas saa näppärästi itse pöydästä.
  • Esimerkki 2: valmiiksi arkitettu yleispyyhe helpottaa keittiössä ja varmistaa hygieniaketjun omalta osaltaan.

 

Usein haasteeksi muodostuu se, että käyttäjä ei tiedä kaikista vaihtoehdoista ja valitsee vanhasta tottumuksesta sen tuotteen, jota on tottunut käyttämään. Me olemme täällä Fiblonilla sinua varten. Soita, meilaa tai chattaa. Olemme sinua varten! Testaa niin tiedät!

 

Asiakaspalvelu: 020 123 6600

fiblon@fiblon.com

www.fiblon.com

 

Simple Share Buttons