WDC Helsinki -lautasliinat viedään tarjottimilta

WDC-restaurant-Softlin-Fiblon

HOK-Elanto on World Design Capital Helsinki 2012 -pääyhteistyökumppani. Designpääkaupunkivuotta juhlistava graafinen ilme on näkyvästi esillä lähes kaikissa yrityksen toimipisteissä. Eräs näkyvimmistä tuotteista on HOK-Elannon ravintoloissa ja ABC -liikennemyymälöissä käytettävä lautasliina.

HOK-Elanto teetti Helsingin designvuoden kunniaksi laajan valikoiman tuotteita, joissa näkyy juhlavuotta varten suunniteltu ulkoasu. Yhtenäisen graafisen ilmeen voi löytää mm. kahvikupeista, pilleistä, karamelleista ja kynistä – sekä tietysti lautasliinoista. Lautasliinoja HOK-Elanto tilasi Fiblonilta erilaisissa tarkoituksissa käytettäväksi kahta eri kokoa.

Lautasliinoja käytetään HOK-Elannon ravintolaketjuissa, ABC-liikennemyymälöissä ja konttorilla. Tuote on ollut hyvin suosittu ja tähän mennessä niitä on painettu jo kolminkertainen määrä alkuperäiseen verrattuna. ”Yleisin ravintoloilta saamamme palaute on ollut, että lautasliinoja tarvitaan lisää!”, hankkeesta HOK-Elannolla vastaava projektipäällikkö Tuija Myllymäki naurahtaa. ”Lähdimme aluksi pienemmästä määrästä liikkeelle, mutta aika pian huomasimme, että arvioitu määrä ei riitä alkuunkaan. Kun sana designvuoden lautasliinoista lähti leviämään, niin monet liiketoiminnot halusivat niitä käyttöönsä.”

Tuija Myllymäki on tyytyväinen siihen, että ravintolat ovat ottaneet lautasliinan monipuolisesti käyttöön. Esimerkiksi designpääkaupunkivuotta varten suunniteltu drinkki tarjoiltiin aina HOK-Elannon ravintoloissa WDC2012 -lautasliinan päällä. ”Olen itse saanut ravintolassa myös jälkiruoan tarjoiltuna designlautasliinan kanssa. On hyvä juttu että sitä halutaan käyttää, koska kyseessä on näkyvä design-tuote ja siinä on painettuna myös sanomamme: HOK-Elanto on World Design Capital Helsinki 2012 pääyhteistyökumppani.”

Toimitukset luotettavissa käsissä

Lautasliinojen toimittajaksi Tuija Myllymäki valitsi kilpailutuskierroksen jälkeen Fiblon Oy:n. ”Kävin läpi hyväksi koetut toimittajat, jotka muutenkin meille toimittavat tavaraa ja pyysin heiltä tarjoukset”, hän kertoo. ”Tärkeimpiä valintakriteerejämme olivat materiaali, koko, laatu, hinta, suomalaisuus ja ympäristöystävällisyys. Lisäksi Fiblon on ennestään tuttu ja varma toimittaja, joten lopullinen valinta toimittajasta oli helppo tehdä.”

WDC Helsinki 2012 -projekti lähti HOK-Elannolla käyntiin kesällä 2011 vauhdikkaasti, sillä kaikkien tuotteiden oli määrä olla käytössä heti 1.1.2012 lähtien. ”Fiblonista luvattiin, että toimitus onnistuu tiukallakin aikataululla ja yhteistyö polkaistiin käyntiin elokuussa. Lopullinen toivomamme ilme muotoutui kuukausi ennen toimitusta”, Tuija Myllymäki muistelee. ”Aluksi tosin mietitytti miltä tuote näyttää, kun ehdotus sisälsi kolme painoväriä, vaikka alkuperäisessä grafiikassamme niitä on kuusi. Fiblonilta saatujen luonnosten perusteella totesin, että design vastaa graafista ilmettämme ja sen jälkeen projekti eteni suunnitelmien mukaan.”

Simple Share Buttons