Fiblonin nimen tarina

PerttiEkberg (2)

Fiblonin nimi kertoo yrityksen bisneksen ytimen. Etuliite ‘fib’ kuvastaa sanaa fiber eli kuitu monellakin eri kielellä. Olemme yrityksen perustamisesta saakka käyttäneet kuitupohjaisia raaka-aineita. Se on aivan bisneksemme keskeisintä ydintä. Loppupääte ‘lon’ on tyypillinen tekstiilikuitupääte kuten vaikkapa nylon. Nimessämme yhdistyy siis päämateriaalimme ja toimialamme. Olemme Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n jäsenyritys ja olemme olleet sitä toimintamme alusta pitäen. Jalostamme mm. kuitukankaita ja kuitupohjaisia materiaaleja.

Perustajamme Pertti Ekberg muistelee, että “Fiblon ei ollut ensimmäinen yritykselle suunnittelemani nimi, vaan sitä ennen oli paperilla muutama muukin nimi. Ne eivät kuitenkaan menneet läpi kaupparekisterissä. Sitten mieleeni juolahti nimi Fiblon ja se oli loistava valinta, kuten näin 36 vuotta myöhemmin voi todeta. Ei ole ollut tarvetta vaihtaa nimeä, kun tämä ensimmäinen läpimennyt osoittautui loistavaksi valinnaksi.”

Pertti Ekberg jatkaa vielä  että, “Halusin nimen olevan kansainvälinen ja helppo lausua.” Kun perusasiat tekee huolella, se kanta hedelmää pitkään. Tätä Pertin viitoittamaa tietä olemme muussakin toiminnassamme halunneet jatkaa. Pitkäjänteistä työtä nyt jo toisessa sukupolvessa, kolmannenkin kolkutellessa ovea.

Simple Share Buttons