Bisnestä josta voi olla ylpeä!

 

Me Fiblonilla haluamme tehdä bisnestä, josta voimme olla ylpeitä. Siksi vastuullisuus on meille kunnia-asia. Teemme koko ajan parhaamme, että käyttäisimme mahdollisimman vähän maapallon rajallisia resursseja. Jotta voisimme vaikuttaa tähän mahdollisimman hyvin, jalostamme itse Porissa kaiken, mitä myymme. Olemme vuosien varrella hioneet tuotantoprosessiamme ja tuotteitamme mahdollisimman vastuullisiksi ja kiinnittäneet huomiota niin isoihin kuin pieniinkin asioihin. Olemme mitanneet aikaansaannoksiamme vastuullisuuden näkökulmasta aktiivisesti vuodesta 2010 ja raportoimme niistä joka toinen vuosi.

Yritysvastuusta on tullut tärkeä lisäarvo yhä useammalle asiakkaallemme, ja he haluavat sitä kumppaneiltaankin. Uskallamme ylpeinä väittää, että olemme vastuullisuustyössämme pitkällä, koska vastuullinen toimintatapa on ollut meille tärkeää jo yli 25 vuoden ajan!

Katso tästä vastuullisuusvideomme.

Lue lisää ajatuksiamme vastuullisuudesta Fiblonin blogista.

Raaka-Aineet

Meille on tärkeää, että tiedämme, mistä käyttämämme raaka-aineet ovat peräisin. Valitsemme raaka-ainetoimittajiksemme vain kumppaneita, jotka tietävät metsän tarkkuudella, missä heidän puunsa ovat kasvaneet.

Emme myöskään halua, että raaka-aineita kuljetetaan tarpeisiimme maapallon toiselta puolelta. Siksi suosimme pohjoismaista puuta. Yli puolet raaka-aineistamme tulee Suomesta, ja hankimme muualta vain sen, mitä kotimaasta ei saa.

Aina kun mahdollista, puun alkuperä on sertifioitua (FSC®).

Yhteistyökumppanit

Valitsemme yhteistyökumppaneiksemme mieluummin lähellä toimivia yrityksiä, koska haluamme tukea paikallista ja kotimaista työtä. Valtaosa kaikista tarviketoimittajistamme (pehmopaperi, aaltopahvi, painovärit, pakkausmuovit) sijaitsee alle 300 kilometrin päässä Porista.

Oma tuotantomme Porissa

Omissa toimitiloissamme Porissa aloitimme ympäristötyömme jo 35 vuotta sitten ahkeralla kierrätyksellä. Nyt olemme jo mestarikierrättäjiä, sillä 99,9 % kaikista jätteistämme käytetään uudestaan hyödyksi, esimerkiksi hylsykartonkiin.

Vuosien varrella olemme tehneet tuotannostamme mahdollisimman energiapihiä. Nykyään kaikki tehtaamme koneet ja laitteet menevät automaattisesti säästötilaan, kun niitä ei käytetä, ja lämmitämme tehtaan ja toimistotilamme tuotannossa syntyvällä hukkalämmöllä. Hyödyntämällä em. hukkalämmön säästämme 90 % toimitilojen lämmittämiseksi muutoin tarvittavasta energiasta.

Vuonna 2011 ryhdyimme käyttämään 100 % tuulivoimalla tuotettua sähköä. Näin pystyimme pienentämään hiilijalanjälkeämme kolmanneksella.

Myös pienillä asioilla on merkitystä. Kuten valaistuksella. Kaikki tehtaamme, toimistomme ja varastomme valot ovat liikeohjattuja eli eivät pala missään turhaan – ja näin on ollut jo vuodesta 2010.

Olemme jo 20 vuotta käyttäneet tuotteissamme vain vesipohjaisia painovärejä. Sekoitamme värit itse, varastoimme ylijäämät ja käytämme ne viimeiseen pisaraan.

Työntekijämme

Työn ilo on yksi neljästä pääarvosta, joita tavoittelemme kaikessa tekemisessämme. Meille on tärkeää, että henkilökuntamme viihtyy työssään ja pystyy vaikuttamaan ja kehittämään sen sisältöä. Pysäytämme tuotannon kerran viikossa ja kokoonnumme yhteen miettimään, miten voisimme parantaa prosessejamme, tuotteitamme jne. aina vain paremmaksi.

Haluamme myös, että työntekijöillämme on koko ajan mahdollisuus oppia uutta. Olemme panostaneet henkilökunnan koulutukseen myös taantuman aikana.

Tuotteemme

Fiblonin koko toimintamalli lähtee asiakkaan tarpeesta ja toiveista. Räätälöimme asiakkaillemme juuri heidän tarpeisiinsa sopivat ratkaisut, esimerkiksi pakkauskoot ja painatukset. Teemme näin, jotta tuotteemme olisivat asiakkaalle juuri oikeanlaisia, eikä esim. yksikään lautasliina joutuisi turhaan roskiin.

Kaikki tuotteemme on tehty vastuullisista raaka-aineista ja painettu ympäristöystävällisillä painoväreillä. Emme myöskään käytä esim. lautasliinoissamme lainkaan liimaa, jotta voisimme olla varmoja siitä, että tuotteet ovat turvallisia käyttää.

Koska voimme personoida tuotteisiimme asiakkaan oman ilmeen ja viestin, esimerkiksi lautasliinamme ovat asiakkaalle oiva tapa kertoa omastakin vastuullisuudestaan!

Kuljetukset

Varsinkin viennissä keskitymme siihen, että toimitusyksikkömme ovat riittävän isoja, jotta toimituksemme menisivät samassa autossa perille asti eikä välissä tarvittaisi turhaa lastin purkamista ja uudelleen lastaamista.

Olemme muutenkin muokanneet pakkauksiamme niin, että ne olisivat kuljetuksissa optimaalisia eikä kuljetustilaan esimerkiksi jäisi tyhjiä 20 sentin rakosia. Olemme myös pystyneet keventämään pakkaustapaamme.

Asiakkaat

Mietimme jatkuvasti yhdessä asiakkaan kanssa, millainen lautasliina sopii parhaiten juuri hänen tarpeisiinsa. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme personoituja ratkaisuja, esimerkiksi ideoimalla painatuksia ja kuoseja tai muuttamalla pakkauksen kokoa ja pakkaustapaa. Tämä on tärkeää, jotta tuotteet tuntuisivat loppukäyttäjästä juuri oikeanlaisilta ja hävikkiä syntyisi mahdollisimman vähän.

Näillä toimilla olemme vuosien mittaan pystyneet merkittävästi vähentämään myös sitä, kuinka paljon tarvitsemme tuotteisiimme raaka-ainetta. Jatkuvan kehittämisen tuloksena olemme onnistuneet vähentämään vuodessa yli 100.000 kg eri materiaaleja.

Vastuullisuusraporteista vastuulliseen strategiaan

Raportoituamme vuodesta 2009 lähtien kymmenen vuoden ajan siirryimme vastuullisuudessa seuraavalle tasolle eli toteuttamaan biodiversiteettilupaustamme:

Sitoudumme lisäämään tietoisuutta pöydänkattaukseen ja puhdistukseen käytettävien tuoteratkaisujen vastuullisesta valinnasta. Viisaasti valittu tuote varmistaa maapallon resurssien järkevän käytön. Näin voimme myötävaikuttaa siihen, että seuraavat sukupolvet saavat nauttia ainutlaatuisesta pallostamme. Vastuullisesti valmistettu tuote ei auta, jos tuote ei ole käyttöönsä paras – viisas valinta.

Pöydänkattauksella on myös huomattava merkitys henkiseen hyvinvointiin. Kauniit värit ja esteettinen kokonaisuus lisäävät henkistä hyvinvointia.

Vanhempiin raportteihin voi tutustua Raportit ja esitteet -sivulla.


Katso raportit

Tätä kaikkea olemme jo ehtineet tehdä osana Fiblonin yritysvastuuta. Jos keksit, miten voisimme seuraavaksi parantaa vastuullisuustyötämme, otamme haasteesi ilomielin vastaan!


Ota yhteyttä

  • Fiblon
  • Fiblonin tarina
  • Vastuullisuus
  • Laatu ja turvallisuus
  • Fiblon työpaikkana
  • Raportit ja esitteet
  • Yleiset toimitusehdot

Laskutusohje

Toivomme, että lähetätte laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskujen käsittely on sekä lähettäjälle että vastaanottajalle nopeampaa, luotettavampaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen käsittely.

Operaattori

Apix Messaging Oy
(003723327487)

Verkkolaskuosoite

003703465487

OVT-tunnus

003703465487

Mikäli ette pysty lähettämään verkkolaskuja, pyydämme Teitä lähettämään jatkossa paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun osoitteeseen:

Oy Fiblon Ab (Apix skannauspalvelu)
PL 16112
00021 LASKUTUS

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun eikä pelkästään kirjekuoreen. Pyydämme Teitä myös huomioimaan, että tähän laskutusosoitteeseen ei saa lähettää muuta materiaalia kuin laskuja eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Fiblon Oy:n sähköpostiskannauksen osoite: 003703465487@procountor.apix.fi

Lisätietoja laskutuksesta antaa: Maiju Kärki, puh. 020 123 6664