Presso

Tästä tulee hyvä päivä!

Sano se kollegalle, sano se asiakkaalle. Presso-kahvilaketju on ilahduttanut suomalaisia siitä lähtien, kun ensimmäinen Presso avattiin Joensuuhun 2000-luvun alussa. Kotimaiseen makuun suunnitellut, helposti lähestyttävät kahvilat ovat onnistuneesti hyödyntäneet Fiblonin lautasliinoja brändiviestinnän välineenä.

Prisma-kauppakeskuksessa Presso-kahvilaan on helppo poiketa ostosten ohella.

– Presson brändi nojaa tuttuun ja turvalliseen: tarjottavamme ovat perinteiseen kahvihetkeen kuuluvia tuotteita. Kodikkuus, lämminhenkisyys ja sydämellisyys ovat tärkeä osa ilmapiiriämme niin henkilöstön kuin asiakkaiden kesken. Haluamme, että asiakas on odotettu vieras, joka istuu meidän häntä varten laittamaamme kahvipöytään, Pressoista vastaava SOK:n ketjupäällikkö Janne Kulovuori kertoo.

Kulovuoren mielestä me suomalaiset voisimme olla enemmänkin ylpeitä omista perinteistämme.

– Kotimainen kahvittelukulttuuri ei ole vielä kovin iäkäs, mutta siitä pitää olla ylpeä. Kun maailma ympärillä muuttuu voimakkaasti, tuttu, simppeli voisilmäpulla ja kahvikupillinen muistuttavat hyvistä pysyvistä jutuista. Samalla on seurattava aikaa: emme halua olla vanhanaikaisia, vaikka olemmekin perinteisiä. Kuljemme ajassa mukana – perinteitä unohtamatta ja uusia perinteitä luoden.

”Kun sydämellisyys on aitoa, saan sytytettyä onnistumisen liekin”

Janne Kulovuoren työtä ohjaavat intohimo ja rakentava, myönteinen asenne.

– Olen hyvin ylpeä ravintoloista ja kahviloista, joissa olen ketjupäällikkönä. Olemme aiemmin tehneet kahvilapuolella ison konseptikehitysprojektin ja vuonna 2016 avattiin ensimmäinen uudistettu Presso. Konseptin kehittäminen on jatkuvaa tekemistä, hereillä oloa ja vuoropuhelua. Kun kenttä onnistuu, minä onnistun.

Kulovuoren työ sisältää paljon matkapäiviä. Hän matkustaa kautta Suomen valmentamassa ja auttamassa vastuulleen kuuluvia kahviloita ja ravintoloita menestymään. Mutta miten menestys mahdollistetaan?

– Kun sydämellisyys on aitoa, saan sytytettyä onnistumisen liekin. Aloitin SOK:lla vuonna 2013 ja asiakastyytyväisyys ja tuloksellisuus ovat kehittyneet siitä alkaen huikeasti. Kun henkilöstö voi hyvin, he jaksavat olla iloisia ja palvella asiakkaita. Satsaan siis omiin ihmisiini; heidän kannustamiseensa ja tukemiseensa.

”Työnilo on työtä toistemme hyväksi”

Kulovuorelle työnilo merkitsee pieniä asioita, joita voimme tehdä toistemme hyväksi joka päivä. Johtajan tehtävä on mahdollistaa se, että työntekijöillä on kaikki mahdollisuudet onnistua.

– Meidän täytyy tänä aikana erityisesti pitää huolta siitä, että ihmisillä on turvallista tehdä töitä ja olla asiakkaana. Kun poikkeusaikana on painetta taloudellisesta onnistumisesta, on myös tärkeää terästäytyä entisestään palvelun suhteen. Tässä kaikessa auttaa myönteinen asenne. Hyvällä asenteella pääsemme läpi solmukohdista ja suuntaamme voimavaroja siihen, mihin voimme vaikuttaa.

Kulovuori uskoo, että kun toimii itse hyvin, ihmiset ympärillä voivat hyvin. Johtajien läsnäolo arjessa on erittäin tärkeää työntekijöille: ollaan ja liikutaan luonnollisesti työarjessa mukana.

– Huomaan, että käyntejäni odotetaan ja odotan käyntejä itse. On mukava tavata kollegoita ja olla läsnä ja tukena heidän työssään. Erityisen hienoa on nähdä, kuinka ihmisten itsetunto kasvaa silmissä, kun heitä kehuu. Satsaankin siis hyvän huomaamiseen ja onnistumisista kiittämiseen – näiden voimaa ei voi vähätellä koskaan eikä varsinkaan nyt.

Hyvän jakamista ja innostamista

Työnilo on Kulovuoren mukaan spontaania ja intuitiivista.

– Kun näen kaikkien asiakaspisteiden palautteet, nostan niiden joukosta aina onnistumisia esiin. Otan kuvia hyvistä palautteista ja näytän ne kaikille. Se on hyvän jakamista ja innostamista. Hehkutan myös asiakastyytyväisyystulosten herkkupaloja. Niiden avulla hyvää saadaan toisinnettua tuleviinkin asiakaskohtaamisiin.

Valmennuksissaan Kulovuori painottaa, että asiakas on kuin vieras, joka on tulossa Pressoon valmiiseen pöytään kylään ja että häntä on hartaasti odotettu.

– Kun saat tämän tunnelman välitettyä asiakkaalle, se on paras toteutus sloganillemme ”Tästä tulee hyvä päivä!” Toivomme sitä itsellemme ja asiakkaillemme.

Sano se lautasliinalla

Presso, Prisma-kauppakeskus, Nummela. Kuva: Nina Alivirta.

Oli aikanaan Kulovuoren idea, että slogan ”Tästä tulee hyvä päivä!” painetaan lautasliinalle. Ajatuksena on puhutella asiakasta henkilönä.

– Olemme tykänneet tehdä Fiblonin kanssa yhteistyötä ja he ovat avanneet meille ideoita siitä, kuinka lautasliinaa voi käyttää viestinnän välineenä. Ja idea todella toimii! Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun ”Tästä tulee hyvä päivä!” -lautasliina sujahtaa asiakkaan laukkuun mukaan. Niistä tehdään myös päivityksiä someen.

Palvelukulttuuri ja kokemuksellisuus kilpailuvaltteja

Usein sanotaan, että jos haluat tietää, miten yritykselläsi meni eilen, katso tilinpäätöstä; jos haluat tietää, miten yritykselläsi menee tänään, katso asiakkaitasi; jos haluat tietää, miten yritykselläsi menee huomenna, katso työntekijöitäsi. Miten tämä pätee Pressoon ja pressolaisiin?

– Maailma on muuttunut ja allekirjoitan tämän ajatuksen ja olen itsekin käyttänyt sitä monesti. Nykypäivänä ei pärjää kilpailussa sillä, että tähtäät vain tuloksen maksimointiin prosessin kehittämisellä – sellainen on tullut tiensä päähän. Yritys- ja palvelukulttuurin vaaliminen sekä kokemuksellisuus ovat nousseet keskeisiksi kilpailuvalteiksi. Palvelu, miljöö, kokemus ja laatu ovat kokonaisuus, mitä pitää vaalia, jos mielii menestyä tänä päivänä.

Laskutusohje

Toivomme, että lähetätte laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskujen käsittely on sekä lähettäjälle että vastaanottajalle nopeampaa, luotettavampaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen käsittely.

Operaattori

Apix Messaging Oy
(003723327487)

Verkkolaskuosoite

003703465487

OVT-tunnus

003703465487

Mikäli ette pysty lähettämään verkkolaskuja, pyydämme Teitä lähettämään jatkossa paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun osoitteeseen:

Oy Fiblon Ab (Apix skannauspalvelu)
PL 16112
00021 LASKUTUS

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun eikä pelkästään kirjekuoreen. Pyydämme Teitä myös huomioimaan, että tähän laskutusosoitteeseen ei saa lähettää muuta materiaalia kuin laskuja eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Fiblon Oy:n sähköpostiskannauksen osoite: 003703465487@procountor.apix.fi

Lisätietoja laskutuksesta antaa: Maiju Kärki, puh. 020 123 6664