Artikkeli

Päättymätön matka

Vastuullisuudesta on tullut hygieniatekijä hinnan. laadun ja toimitusvarmuuden rinnalle.

Vastuullisuus on osa jokaisen menestyvän yrityksen arkipäivää. Sidosryhmät vaativat yrityksiltä tekoja ja kuluttajat testaavat ne päivittäin.

Tutustuin itse vastuullisuuteen terminä vuonna 2009 alkaneessa Prizztechin hallinnoimassa Valid-hankkeessa. Tämä työ johti Fiblonilla ensimmäisen vastuullisuusraportin julkaisuun. Sen jälkeen niitä työstettiin peräti viisi, aina kaksi raportointivuotta kerrallaan.

Vastuullisuus alkoi yritysmaailmassa ympäristöasioista ja sen jälkeen katse siirtyi sosiaalisen vastuun vaatimuksiin, jotka meillä Suomessa pitkälti linkittyvät toimitusketjuihin. Viime vuosina katse on palannut uudelleen eettisiin toimintaohjeisiin (Code of Conduct), jotka raamittavat toimintaa monipuolisesti. Vastuullisuudesta itsestään on tullut hygieniatekijä hinnan, laadun ja toimitusvarmuuden rinnalle.

Lähiaikoina on omassa verkostossani puhuttu paljon merkityksellisyydestä – siitä mikä on yrityksen perimmäinen tarkoitus eli purpose. Yrityksen toiminta perustuu arvoihin. Ne heijastavat yrityksen tapaa toimia ja ovat selkeä ohjenuora johdolle ja henkilökunnalle. Yrityksellä tulee olla myös selkeä missio ja visio, jotka ohjaavat ja inspiroivat toimintaa.

Yrityksen merkityksellisyydestä puhutaan monella eri tavalla. Yksinkertaistettuna se määritellään positiiviseksi vaikutukseksi ympäröivään maailmaan. Se on inspiroiva olemassaolon syy, jota asiakkaat arvostavat ja joka tekee työstä mielekästä. Meillä Fiblonilla merkitys on kiteytetty siihen, että teemme kestävämpää maailmaa liina kerrallaan.

Vastuullisuustyö on jokaisessa yrityksessä erilaista. Sitä ei voi ulkoistaa konsultille tai tilata ohjelmana. Parhaimmillaan se on bisnesälykästä ja inspiroivaa, keskinkertaisimmillaan se jää lähinnä raportointitasolle. Vastuullisuus itsessään on tullut jäädäkseen, käytämme siitä mitä termiä haluammekin.

Vastuullisuustyössä kannattaa keskittyä oleellisiin asioihin ja vaikuttavuuteen, ja luoda mieluummin vastuullinen strategia kuin vastuullisuusstrategia. Tehkää työ yhdessä ja muistakaa, että kyseessä on matka, jossa ei päästä koskaan perille. Tehdään yhdessä kestävämpää maailmaa!

 

Anne Ekberg

Viestintä- ja markkinointijohtaja, Fiblon Oy

Keskuskauppakamarin vastuullisuusvaliokunnan jäsen

 

Teksti on julkaistu alunperin Satakunnan kauppakamarin lehdessä.

Laskutusohje

Toivomme, että lähetätte laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskujen käsittely on sekä lähettäjälle että vastaanottajalle nopeampaa, luotettavampaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen käsittely.

Operaattori

Apix Messaging Oy
(003723327487)

Verkkolaskuosoite

003703465487

OVT-tunnus

003703465487

Mikäli ette pysty lähettämään verkkolaskuja, pyydämme Teitä lähettämään jatkossa paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun osoitteeseen:

Oy Fiblon Ab (Apix skannauspalvelu)
PL 16112
00021 LASKUTUS

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun eikä pelkästään kirjekuoreen. Pyydämme Teitä myös huomioimaan, että tähän laskutusosoitteeseen ei saa lähettää muuta materiaalia kuin laskuja eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Fiblon Oy:n sähköpostiskannauksen osoite: 003703465487@procountor.apix.fi

Lisätietoja laskutuksesta antaa: Maiju Kärki, puh. 020 123 6664