Artikkeli

Vuoden 2024 Pantone väri on persikkainen oranssi, peach fuzz

Väri-insituutti Pantone on valinnut vuoden 2024 väriksi samettisen lempeän persikan sävyn, nimeltään peach fuzz.

Väri-insituutti Pantone on valinnut vuoden 2024 väriksi samettisen lempeän persikan sävyn, nimeltään peach fuzz. Insituutin mukaan tämä sävy ravitsee kehoa, mieltä ja sielua. Sen pehmeä sävy luo turvallisuuden tunnetta epävarmoina aikoina.

Sävy on todellakin pehmeämpi ja lempeämpi kuin vuoden 2023 eläväinen viva magenta. Pantone Color Instituutin varapääjohtaja Laurie Pressman kertoo, että ”valitun värisävyn lämpö hehkuu myötätuntoa.”

Pehmeitä oransseja sävyjä on näkynyt syksyn mittaan niin sisustuksissa kuin muodissakin. Hiukan samaa perustelua oli myös Tikkurilan vuoden värin Nude in Nizza valinnassa. Sama pehmeä värimaailma näyttää nyt nousevan yleisemmin.

Kaipaamme näinä levottomuuden aikoina hoivaa ja myötätuntoa ja toivomme rauhanomaisempaa tulevaisuutta. Sydämellinen persikan sävy huokuu hellyyttä, välittämistä ja yhteisyyden henkeä. Sävy on myös romanttinen, runollinen ja vintage-henkinen.

”Kyseessä on kotoinen persikan sävy, joka häilyy pinkin ja oranssin välimaastossa ja tuo mukanaan yhteenkuuluvuutta, innostaa uusiin näkökulmiin ja tarjoaa hoivaa. Sävy, joka luo kokijoilleen rauhaa niin olla, tuntea ja palautua rasituksista kuin kukoistaakin, olimme sitten yhteydessä muihin tai nautimme omasta rauhasta”, kuvailee Laurie Eiseman, Pantone Color Insituutin toimitusjohtaja.

Ennustan, että tulemme näkemään paljon erilaisia oranssin sävyjä vaatteissa ja sisustuksissa vuonna 2024.

Kuva: Fiblon kuvapankki

 

Aikaisempia  Pantonen vuoden värejä ovat olleet mm.

  • viva magenta 2023
  • veri peri 2022
  • ultimate grey and illuminating 2021
  • classic blue 2020
  • living coral 2019
  • ultra violet 2018
  • greenery 2017
  • rose quartz and serenity 2016
  • marsala 2015
  • radiant orchid 2014

 

Pantone insituutti on maailmanlaajuinen väriasiantuntija ja muotoilualojen ammattikäyttöön tarkoitettujen väristandardien ja digitaalisten ratkaisujen tuottaja.

Kirjoittaja on toisen polven perheyrittäjä, joka on seurannut väritrendejä jo pitkään. Artikkelikuva ja yläkuva on lainattu Pantone Instituutin verkkosivuilta, alin kuva on Fiblonin omaa tuotantoa.

Laskutusohje

Toivomme, että lähetätte laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskujen käsittely on sekä lähettäjälle että vastaanottajalle nopeampaa, luotettavampaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen käsittely.

Operaattori

Apix Messaging Oy
(003723327487)

Verkkolaskuosoite

003703465487

OVT-tunnus

003703465487

Mikäli ette pysty lähettämään verkkolaskuja, pyydämme Teitä lähettämään jatkossa paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun osoitteeseen:

Oy Fiblon Ab (Apix skannauspalvelu)
PL 16112
00021 LASKUTUS

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun eikä pelkästään kirjekuoreen. Pyydämme Teitä myös huomioimaan, että tähän laskutusosoitteeseen ei saa lähettää muuta materiaalia kuin laskuja eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Fiblon Oy:n sähköpostiskannauksen osoite: 003703465487@procountor.apix.fi

Lisätietoja laskutuksesta antaa: Sini Huhtasalo, puh. 0400 943 941