Fiblon kartoitti sidosryhmien odotuksia: vastuullisuudesta on tullut tärkeä liiketoiminta-ajuri

Sidosryhmien odotukset vastuullisuuden teemoihin ja yhteydenpitoon.
Fiblon selvitti sidosryhmien odotuksia vastuullisuuden viestintään ja yhteydenpitoon kvalitatiivisella haastattelukartoituksella.
Sidosryhmien odotukset vastuullisuuden teemoihin ja yhteydenpitoon.

 

Maaliskuussa 2023 asiakkaiden keskuudessa toteutettu sidosryhmäkartoitus on jatkumoa Fiblonin pitkäjänteiselle vastuullisuustyölle. Ensimmäisen vastuullisuusraportin Fiblon julkaisi jo vuosilta 2009–2010.

”Tarjoamme asiakkaillemme aina vastuullisen ja toimivan lautasliinaratkaisun, joka erottaa heidät kilpailijoistaan. Sidosryhmäkartoitus tukee käsitystämme, että vastuullisuudesta on tullut meille ja asiakkaillemme jopa aiempaa tärkeämpi liiketoiminta-ajuri, brändi-, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Anne Ekberg sanoo.

Kartoituksessa tunnistettiin seuraavat teemat, joista Fiblonin asiakkaat odottavat viestintää ja vuorovaikutusta:

  • raaka-aineiden alkuperä
  • tuotannon jäljitettävyys ja kotimaisuusaste
  • kustannustaso sekä kuljetusten hiilidioksidipäästöt
  • hävikin vähentäminen ja
  • sertifikaattien sisältö ja todentaminen.

 

Lisäksi sidosryhmät kokevat tärkeänä, että tuotteet ovat biohajoavia, laadukkaita ja kestäviä. Tietoa toivottiin myös tuotekehityksestä ja innovaatioista sekä lautasliinatehtaan toiminnasta. Säännöllisiä vastuullisuustapaamisia ja yhteisiä ideointeja toivottiin säännöllisin väliajoin toteutettavaksi.

Fiblonille ovat tärkeitä vastuullisuus ja palvelu toimivien tuoteratkaisuiden rinnalla sekä pitkäjänteinen yhteistyö asiakkaiden kanssa.

”Vastuullisuutemme perustuu arvoihimme, jotka ovat työnilo, ylivoimainen asiakaskokemus, ympäristön huomioiminen ja kannattavuus. Ravintola-asiakkaillemme painotamme hävikin minimointia ja lautasliinojen käytön optimointia. Muun muassa tästä teemasta jatkamme asiakkaidemme kanssa yhteistä ideointia palvellaksemme yhä paremmin asiakkaitamme arjen haasteissaan, Ekberg jatkaa.

Kartoituksesta nousee esiin, että korona-aika on ollut vaativaa ja taloudellinen vastuullisuus sekä kokonaistaloudellisuus ovat korostuneet. Kannattavuuden koetaan vahvasti kuuluvan taloudelliseen vastuullisuuteen: tavoitteena on tuottaa asiakkaalle arvoa esimerkiksi uusien toimintatapojen kehittämisen kautta.

Yleinen mielikuva Fiblonista sidosryhmien keskuudessa on myönteinen. Sidosryhmät kokevat yrityksen luotettavana ja vastuullisena sekä yhteistyön lämpimänä ja rakentavana. Perheyrityksen henki korostuu erityisen positiivisena asiana, ja samalla myös Fiblonin kotimaisuutta ja teollisuusyrityksen toimintaa Satakunnassa arvostetaan. Verrattuna kilpailijoihinsa Fiblon koetaan alan kompaktina suomalaisena toimijana, jolla on mahdollisuuksia erottautua kansainvälisestikin vastuullisena ja luotettavana toimijana.

Lisätiedot:

Brändi-, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Anne Ekberg puh. 020 123 6662, anne.ekberg@fiblon.com

 

Lue lisää Fiblonin vastuullisuudesta

Vastuullisuuden raportit ja esitteet

Tutustu perheyrityksemme tarinaan ja kuuntele Näissä pöydissä -podcast

Lue lisää, kuinka uusi tuotantolinjaston investointi tehtiin rautaa kierrättäen.

Laskutusohje

Toivomme, että lähetätte laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskujen käsittely on sekä lähettäjälle että vastaanottajalle nopeampaa, luotettavampaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen käsittely.

Operaattori

Apix Messaging Oy
(003723327487)

Verkkolaskuosoite

003703465487

OVT-tunnus

003703465487

Mikäli ette pysty lähettämään verkkolaskuja, pyydämme Teitä lähettämään jatkossa paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun osoitteeseen:

Oy Fiblon Ab (Apix skannauspalvelu)
PL 16112
00021 LASKUTUS

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun eikä pelkästään kirjekuoreen. Pyydämme Teitä myös huomioimaan, että tähän laskutusosoitteeseen ei saa lähettää muuta materiaalia kuin laskuja eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Fiblon Oy:n sähköpostiskannauksen osoite: 003703465487@procountor.apix.fi

Lisätietoja laskutuksesta antaa: Sini Huhtasalo, puh. 0400 943 941