Mitä viestit kattauksella?

nettiversio-173
Tyylikäs kattaus kruunaa asiakkaan ruokahetken. Lautasliina on tärkeä yksityiskohta kokonaiselämyksen rakentamisessa, mutta monelle ravintola-alan ammattilaisellekin voi tulla yllätyksenä mihin ja miksi erilaisia lautasliinoja käytetään. Fiblonin markkinoinnista ja viestinnästä vastaava johtaja Anne Ekberg perkasi neljä yleistä kysymystä lautasliinoista.
  1. Onko korkeatasoisessa ravintolassa aina kankaiset servietit?

“Tähän väärinkäsitykseen törmään aika ajoin – ajatus kangasliinojen hienoudesta ja juhlavuudesta kumpuaa varmasti vanhoista perinteistä. Toisaalta kuulen ravintola-alan ammattilaisilta myös sitä, että lautasliinoja ja niiden valintaperusteita ei kovinkaan paljon mietitä. Tämä on ymmärrettävää, sillä ainakin paperisiin liinoihin liittyvä terminologia voi olla aikamoinen viidakko.

Kokemuksen kautta voin sanoa, että valinnassa kannattaa ensisijaisesti miettiä käyttötarkoitusta ja sen kautta oikeaa materiaalia, kokoa, taitosta, paksuutta ja värimaailmaa. Näin saadaan asiakkaita parhaiten palveleva ja kustannustehokkain ratkaisu.”

  1. Miksi koolla väliä?

“Lautasliinalla on tärkeä tehtävä suojata syliä ja vaatteita ja sillä pyyhitään suupielet. Liian suuri liina on materiaalihukkaa, liian pieni ja ohut taas ei suojaa yhtään, ja liinoja kuluu myös enemmän. Vaatii paljon ammattiaitoa nähdä, minkälainen liina sopii mihinkin tilanteeseen, ja siinä voimme Fiblonilla auttaa.

Oikeanlainen liina oikeassa paikassa säästää myös ravintolahenkilökunnan kallisarvoista aikaa. Kun esimerkiksi valitsee taitellun liinan, aterimet voi vain sujauttaa valmiiseen taskuun.”

  1. Onko paperinen liina kestävä vaihtoehto?

“Se riippuu varmasti valmistajasta. Fiblonilla suosimme pohjoismaista, sertifioitua puuta ja valitsemme raaka-ainetoimittajiksemme vain kumppaneita, jotka tietävät metsän tarkkuudella, missä heidän puunsa ovat kasvaneet. Tuotteemme ovat biohajoavia ja ne valmistetaan Porissa tuulivoimalla tuotetulla sähköllä.

Personoidulla paperiliinalla voi myös kertoa ravintolan tarinaa. Liina on joka tapauksessa olemassa – miksi sitä ei hyödyntäisi myös brändin rakentamiseen, varsinkin ruokakuvien ja somen aikakaudella?  Sekin on omalla tavallaan kestävää kehitystä. Kun valitaan tuote, pyritään käyttämään sitä mahdollisimman monipuolisesti.”

  1. Miksi kaunis kattaus on puoli ruokaa?

“Nykyisin ihmisillä on kova kiire, eikä ruuan arvostaminen aina ole ensimmäisenä mielessä. Kaunis ja huolella mietitty kattaus auttaa pysähtymään yhteiseen hetkeen ja arvostamaan vaivalla tehtyjä tarjoiluja – oli kyseessä sitten upea ravintolaillallinen, työlounas, kokouskahvittelu tai kotona syötävä päivällinen.

 

Laskutusohje

Toivomme, että lähetätte laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskujen käsittely on sekä lähettäjälle että vastaanottajalle nopeampaa, luotettavampaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen käsittely.

Operaattori

Apix Messaging Oy
(003723327487)

Verkkolaskuosoite

003703465487

OVT-tunnus

003703465487

Mikäli ette pysty lähettämään verkkolaskuja, pyydämme Teitä lähettämään jatkossa paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun osoitteeseen:

Oy Fiblon Ab (Apix skannauspalvelu)
PL 16112
00021 LASKUTUS

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun eikä pelkästään kirjekuoreen. Pyydämme Teitä myös huomioimaan, että tähän laskutusosoitteeseen ei saa lähettää muuta materiaalia kuin laskuja eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Fiblon Oy:n sähköpostiskannauksen osoite: 003703465487@procountor.apix.fi

Lisätietoja laskutuksesta antaa: Maiju Kärki, puh. 020 123 6664