Artikkeli

Nyt satsataan tunnelmaan!

Maailma on tänään täynnä kriisejä – niitä ilmaantuu yksi toisensa jälkeen. Kriisin kohdatessaan ihminen ensin lähtee hakemaan turvaa ja tukeutuu helposti nostalgiaan, mutta sen jälkeen siirtyy hakemaan muutosta. Muutoksen aika on nyt.
Fiblon Softlin fiiliskuvia ravintola Nuåvossa. Kuva: Tomi Glad / Glad Media Oy

 

Poliittiset muutokset, taloudellinen stressi ja lisääntyvä työttömyys ovat pääajureita tämän hetkiseen muutokseen. Tällaisissa kriiseissä syntyy aina jotain uutta. Seuraamalla asiantuntijoita ja laajasti mediaa voi löytää ainakin seuraavia muutoksen aihioita.

Olemme tilanteessa, jossa kuluttajat eivät enää halua ostaa massoittain uusia tavaroita. Niinpä yritysten on pitänyt keksiä uusia tapoja houkutella asiakkaita. Ikea on ollut ensimmäisten joukossa ja houkuttelee asiakkaitaan reiveillä ja taidenäyttelyillä. Omistamisesta on tullut kirosana.

Trendstefan eli trendien etsijä Stefan Nilsson ennustaa, että ravintolat muuttuvat matalamman kynnyksen paikoiksi ja fine dining kokee takapakkia. Ravintolaan pitää olla helppo mennä ja siellä pitää olla hauskaa. Ystäviä kutsutaan enemmän kotiin ja ruokailu siirtyy osittain sinne.

Persoonallisten pikkupaikkojen määrä kasvaa. Asiakkaat arvostavat rentoa ja kodikasta tunnelmaa. Erityisesti tunnelman merkitys korostuu. Pienemmät paikat ovat omistajansa näköisiä – persoonallisuus on edelleen tärkeää.

Innostumme ihmisistä, jotka skaalaavat alaspäin ja luovat jotain aivan uutta. Esimerkkinä Nilsson kertoo Woofbowl -yrityksen, joka on lanseerannut maailman ensimmäisen ruokarekan koirille. Tai ravintola, jonka ruoka saa inspiraationsa vanhoista lastenohjelmista – niistä, joita nykyiset aikuiset ovat aikoinaan katsoneet.

Aromi -lehden mukaan hedelmistä nousussa on persikka ja kasviksista punajuuri ja mausteena näemme jatkossa calabrian chiliä, afrikkalaisia mausteseoksia ja seesaminsiementä.  Compass Group puolestaan ennakoi lounasruokailun mullistuvan. Sen mukaan lounasruokailu kevenee ja välipalaistuu. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat toivovat yhä pienempiä annoksia, eräänlaisia miniruokia.

Korealaisen ruuan suosion povataan jatkuvan: hapanta, tulista ja makeaa yhdistelevä keittiö kiinnostaa edelleen monia. Myös aamupalat jatkavat suosiotaan.

Olemme jo useita vuosia nähneet personoitujen ratkaisujen merkityksen kasvaneen. Ravintolan omaperäinen tyyli takaa oman brändin erottuvuuden. Tämä suuntaus voimistuu edelleen.

Tekoälyä käytetään ravintola-alalla hyödyksi monella tavoin. Se inspiroi ruokalistojen suunnittelussa ja reseptien luomisessa sekä auttaa visuaalisen ilmeen kehittämisessä.

Kannattaa siis satsata omaan erottuvuuteen ja pitää kiinni linjastaan. Tänä vuonna mennään rennolla otteella ja panostetaan tunnelmaan!

 

Artikkelin kirjoittaja Lautasliinatehdas Fiblonin  brändi- ja viestintäjohtaja Anne Ekberg on pitkään seurannut alan trendejä ja innostuu aiheesta myös vuonna 2024.

Laskutusohje

Toivomme, että lähetätte laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskujen käsittely on sekä lähettäjälle että vastaanottajalle nopeampaa, luotettavampaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen käsittely.

Operaattori

Apix Messaging Oy
(003723327487)

Verkkolaskuosoite

003703465487

OVT-tunnus

003703465487

Mikäli ette pysty lähettämään verkkolaskuja, pyydämme Teitä lähettämään jatkossa paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun osoitteeseen:

Oy Fiblon Ab (Apix skannauspalvelu)
PL 16112
00021 LASKUTUS

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun eikä pelkästään kirjekuoreen. Pyydämme Teitä myös huomioimaan, että tähän laskutusosoitteeseen ei saa lähettää muuta materiaalia kuin laskuja eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Fiblon Oy:n sähköpostiskannauksen osoite: 003703465487@procountor.apix.fi

Lisätietoja laskutuksesta antaa: Sini Huhtasalo, puh. 0400 943 941